0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
22. kolovoza 2019.

Ovo su stvari koje rade sretni parovi

Piše Ana Zibar
Zdrava veza = redovita podrška i dobrovoljna ljubav. Parovi koji imaju zdravu vezu ne čekaju posebnu priliku kako bi međusobno pokazali zahvalnost, nego iskreno uživaju radeći lijepe stvari jedno za drugo bez posebnog razloga. Zdrava veza puna je komplimenata koji ne moraju biti tipa da ste najljepši na svijetu, ali barem oni usputni komentari kao […]

Zdrava veza = redovita podrška i dobrovoljna ljubav. Parovi koji imaju zdravu vezu ne čekaju posebnu priliku kako bi međusobno pokazali zahvalnost, nego iskreno uživaju radeći lijepe stvari jedno za drugo bez posebnog razloga.

Zdrava veza puna je komplimenata koji ne moraju biti tipa da ste najljepši na svijetu, ali barem oni usputni komentari kao tipa večera je bila odlična, daju veliki značaj. Neki parovi dobro prolaze i bez pozitivnih povratnih informacija, ali većina ljudi voli barem malo verbalnog priznanja za svoj doprinos, a sretni parovi su opušteni s pozitivnim povratnim informacijama.

Iskazivanje velikodušnosti

Nadalje velikodušnost je nešto što se daje kao dar, slobodno, a da se ništa ne očekuje za uzvrat. Kada par ima zdrav odnos lako je ponuditi više od zamišljenog kako bi pokazali svoju ljubav prema partneru. Bilo da se radi o maloj ili velikoj stvari ispunjeni parovi nastoje zadržati zadovoljstvo time što su velikodušni i pažljivi prema partneru, a ne u brojanju velikodušnosti i usluga.

Hrana pomaže ljudima da se osjećaju povezano i često zna biti utjeha, a kada se potrudite donijeti kući hranu koju vaš partner najviše voli ili ju jednostavno sami pripremite na divan način pokazujete svoju ljubav djelima.

Riječ hvala

Parovi u zdravim vezama imaju naviku reći hvala usprkos samozadovoljstvu i svakodnevici koja se može razviti u dugim vezama. Siguran način da se održi vatra u vezi je redovito primjećivanje svakodnevnih sitnica. Pretpostavke su jedno, a priznavanje na glas drugo i zato ne zaboravite hvalite i govoriti jer ćete tako graditi još dublju povezanost.

Čak i kad nisu zajedno parovi u zdravim vezama se čuju i komuniciraju bilo preko poziva ili poruka. Važno je komunikaciju uvijek održavati aktivnom jer osjećaj povezanosti je ključan kako bi se osjećali da ste dio nečijeg života.

Iznenađenje sitnicama

Nikada ne zaboravljaju iznenađivati jedni druge s porukicama bez nekog posebnog razloga. Ostavite partneru porukicu kraj kreveta, na stolu ili na frižideru, neka to bude porukica zahvalnosti ili neka slatka i zabavna. Porukice će činiti vašu vezu posebnom.

U zdravoj vezi se o mislima i osjećajima razgovara otvoreno. Razgovori ne trebaju uvijek biti na dubokom nivou, ali trebaju biti česti kako bi se partneri osjećali kako se zaista poznaju.

Važne sitnice

Sitnice su sve! Pod sitnice misli se na oprano suđe, auto, čisti stan, cvjetić, čokoladu, masažu ili bilo što drugo što će veseliti partnera. Potrudite se imati ih što više!

Riječ volim te sretni parovi izgovaraju bez razmišljanja i bez nekog posebnog razloga, najviše onda kada se to od njih najmanje očekuje. U mnogim odnosima riječ volim te dolazi više od strane jednog partnera, dok ga drugi slijedi, ali trebalo bi biti tako da oba partnera iniciraju govoriti volim te i to onda kad stvarno to misle.

Bez uzrujavanja

Ako vaš partner ili partnerica slučajno ne rade gore navedene stvari nemojte se uzrujavati. Na svakom odnosu treba raditi, a ako slučajno od druge strane ne dobijete ono što želite, jednostavno pitajte. Nekada se misli ne mogu pročitati, pa ni nemojte očekivati da vaš partner ili partnerica mogu nešto napraviti sami od sebe.

Svi smo različiti i ne može svaka veza isto izgledati, ali dok god ima volje i truda veza može biti savršena na svoj način.

Foto: AcharapornKamornboonyarush/Pexels

One comment on “Ovo su stvari koje rade sretni parovi”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

5. listopada 2014.
18. travnja 2015.
9. studenoga 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross