0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
1. veljače 2017.

Podjela kućanskih poslova

Piše Ana Zibar
Obavljanje kućanskih poslova je nekada bio samo ženski posao, ali danas se to promijenilo, ili se barem postepeno mijenja. Današnje žene rade i zarađuju jednako kao i njihovi muškarci, te ne mogu stići biti i kućanice i zarađivati istovremeno. Kao što sam već napisala, nekada je bilo normalno da žena obavlja sve kućanske poslove, zato […]

Obavljanje kućanskih poslova je nekada bio samo ženski posao, ali danas se to promijenilo, ili se barem postepeno mijenja. Današnje žene rade i zarađuju jednako kao i njihovi muškarci, te ne mogu stići biti i kućanice i zarađivati istovremeno.

kazoka

Kao što sam već napisala, nekada je bilo normalno da žena obavlja sve kućanske poslove, zato što je muškarac radio i prehranjivao obitelj, pa je podjela bila takva. Takva podjela je sasvim u redu, sa moje strane, ali u današnje vrijeme rijetko koja žena je doma. Ako rade oba partnera, nije u redu da nakon posla ženu doma čeka još i kućanski posao, a muškarac se ide odmarati.

BlueSkyImage

Kako su se vremena promijenila u toliko da su žene počele raditi, tako se treba promijeniti i da muškarci počnu raditi po kući. Najbolje bi bilo kada bi se partneri međusobno dogovorili i raspodijelili poslove, kako bi olakšali jedno drugome. To je zovem ravnopravan odnos.

Ne znam sa kakvim vi muškarcem živite, ali ja sam sa svojim presretna. Žena sam, radim, imam dijete, ali imam i muškaraca sa kojim dijelim sve kućanske poslove, kao i brigu oko djeteta. To je ravnopravan odnos, i mislim da ga zaslužuju imati obje strane.

cleaning_home

Biti partner, znači dijeliti i kao što se u braku ili vezi dijele mnoge stvari, tako bi se trebale dijeliti i neke svakodnevne obveze. Naravno da se moj dragi nije rodio sa znanjem obavljanja kućanskih poslova, i da ne obavlja jednaku količinu poslova kao i ja, ali malo po malo sa voljom da mi pomogne, je naučio neke stvari, i koliko god da mi pomogne, svaka pomoć je dobro došla.

ambrozinio

Neki kućanski poslovi znaju biti zahtjevniji, i zapravo nema žene kojoj ne padne mrak na oči kada se sjeti što još sve mora napraviti, ali malo po malo uz uvođenje partnera u neke od tih poslova, biti će vam uvelike lakše.

Foto: kazoka.,ambrozinio.,BlueSkyImage.,Ariwasabi/Shutterstock, Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. ožujka 2015.
21. svibnja 2017.
24. srpnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross