0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
13. studenoga 2014.

Poslušan i sretan ljubimac

Piše Ana Zibar
Svaki vlasnik psa bi volio imati što sretnijeg ljubimca, kojeg može bolje razumjeti. Kako ostvariti dobru komunikaciju sa ljubimce, usrećiti ga i bolje razumjeti, pogledajte u novom videu 🙂 [fvplayer src="http://vimeo.com/109145164" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/poslusan-ljubimac.jpg"] Vlasnici pasa su sami odgovorni za ponašanje svojih ljubimaca, te se ljubimci ponašaju onako kako vlasnik na njih utječe. Ukoliko imate nervoznog psa, […]

Svaki vlasnik psa bi volio imati što sretnijeg ljubimca, kojeg može bolje razumjeti. Kako ostvariti dobru komunikaciju sa ljubimce, usrećiti ga i bolje razumjeti, pogledajte u novom videu 🙂

[fvplayer src="http://vimeo.com/109145164" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/poslusan-ljubimac.jpg"]

Vlasnici pasa su sami odgovorni za ponašanje svojih ljubimaca, te se ljubimci ponašaju onako kako vlasnik na njih utječe. Ukoliko imate nervoznog psa, koji stalno laje, nije problem u njemu. Zapitajte se što vas zapravo muči i pokušajte to riješiti i prestati negativnu energiju prebacivati na psa.

Ukoliko želite da vam se pas socijalizira vodite ga među što više različitih pasa i zovite što više različitih ljudi u goste. Ako psa malo prošetate ispred kuće, a onda ostatak dana boravi sam ili samo sa ukućanima, ne možete očekivati da će se socijalizirati.

Prilikom izdavanja naredbe svom psu, trebate ju reći jasno, glasno i samo jednom. Čestim ponavljanjem naredbe, pas misli da ne mora odmah poslušati. Zato, ako ste u šetnji sa svojim psom i pustili ste ga, kada želite da dođe, pozovite ga samo jednom.

Ukoliko vaš pas radi nešto što ne smije, to mu dajte do znanja tako da ćete mu to reći jasno i glasno, te ćete tu riječ zabrane, kao primjerice ne, reći maksimalno dva puta. Nikada nemojte psa kažnjavati batinama, jer to nije riješenje! Pas batinama neće shvatiti što ne smije, nego ćete ga samo prestrašiti i napraviti od njega frustriranog psa.

Kada trenirate svog psa morate biti strpljivi! Uz strpljivost, da bi mogli trenirati svog psa, trebate biti i dobro raspoloženi, kako na psa ne bi prenijeli nervozu, koju on jako dobro osjeti, pa se ne može skoncentrirati na trening.

Kada odlučite da vaš pas nešto smije, a nešto ne smije, budite dosljedni u tome. Nikada, ali baš nikada nemojte popuštati, jer ćete na taj način zbuniti psa, i on neće znati što smije, a što ne smije raditi. Uvijek se držite svojih pravila. Za psa je jako bitno da se vodi u šetnju. Prilikom vođenja psa u šetnju, morate paziti da on ne vodi vas, nego da vi vodite njega 🙂

Naučite malo više o ponašanju svog psa  ukoliko želite imati sretnog ljubimca. Psi potpuno različito razmišljaju od ljudi, pa to uvijek imajte na umu, i ne očekujte da će vas shvatiti samo tako. UVIJEK nagradite svog psa kada napravi ono što treba ili kada napravi ono što ste mu rekli. Nikada nemojte štediti na pohvalama i nagradama. Prilikom treniranja svog psa nastojte da treninzi ne budu duži od 10-15 min, jer im je tada najbolja koncentracija, te uvijek budite smireni prilikom treninga!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross