0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
11. prosinca 2017.

Pravi spas u bolesti

Piše Ana Zibar
Stiglo nam je godišnje doba u kojem su česte bolesti i prehlade. Kako bi si barem malo pomogli kod dijagnoze i vidjeli da li je potreban posjet liječniku poslužiti se možete toplomjerom i testom za samotestiranje. Pa o čemu se zapravo radi? Dobila sam Thermoval baby toplomjer za beskontaktno mjerenje temperature na čelu i brzi […]

Stiglo nam je godišnje doba u kojem su česte bolesti i prehlade. Kako bi si barem malo pomogli kod dijagnoze i vidjeli da li je potreban posjet liječniku poslužiti se možete toplomjerom i testom za samotestiranje.

lijecenje-bolesti

Pa o čemu se zapravo radi? Dobila sam Thermoval baby toplomjer za beskontaktno mjerenje temperature na čelu i brzi Veroval test za samotestiranje koji pokazuje je li riječ o bakterijskoj infekciji za vrijeme prehlade.

Thermoval baby toplomjer za beskontaktno mjerenje temperature na čelu

Ovaj toplomjer me oduševio jer sam do sada djecu noću budila kako bi im izmjerila temperaturu, a sada sam mirna jer nemam više takvih problema noću i u samo 3 sekunde mogu saznati kolika im je temperatura bez da ih budim.

Sam naziv toplomjera govori kako temperaturu možete izmjeriti bez kontakta s tijelom, a mjerite ju tako da toplomjer udaljite 3-5 cm od čela, pritisnete gumbić za mjerenje i držite ga 3 sekunde nakon čega vam se na toplomjeru pokazuje točna temperatura tijela.

beskontaktni-toplomjer

Toplomjer može izmjeriti i temperaturu objekta kao što je hrana u bočici te sobnu temperaturu. Sa strane toplomjera vam se nalazi gumbić koji pomićete gore dolje ovisno što želite izmjeriti, sve vam je lijepo nacrtano.

Osim toga toplomjer čuva posljednjih 10 izmjerenih vrijednosti i uz njega dolazi originalna kutijica za pohranu. Vrlo je jednostavan za korištenje i ne ispušta nikakve zvukove osim što ima optički alarm ukoliko osoba ima vrućicu.

Ovaj toplomjer je prema preporukama pedijatara najpouzdaniji posebice kod djece koja su mlađa od 6 mjeseci, a možete ga koristiti od kada se dijete rodi. Kupiti ga možete u ljekarnama, a jamstvo na njega je 3 godine.

Veroval test za samotestiranje

Nisam imala pojma da na tržištu uopće postoji ovako nešto i mogu vam reći da mi se jako svidjelo! Uvijek kad smo mi odrasli bolesni ili naša djeca ne znamo da li su nam potrebni antibiotici pa posjećujemo liječnika, a ovaj test nam može skratiti tu muku i uštedjeti nam vrijeme.

Ponekad liječnici daju antibiotik i bez testiranja krvi što zapravo i nije najbolja opcija jer ukoliko ste zaraženi virusom nikakav antibiotik vam neće pomoći, a vi ćete svoj organizam bespotrebno "kljukati" lijekovima. I zato si jednostavno skratite muku uz pomoć ovog testa!

brzi-test

Pa kako funkcionira?

U kutijici dobivate posudu s puferom za razrjeđivanje uzorka, alkoholni tupfer, automatsku lancetu, staklenu kapilarnu cjevčicu u zaštitnoj posudi, testnu kazetu s pipetom u folijskoj vrećici i flaster.

Otvorite zaštitnu posudu i pažljivo izvadite staklenu kapilarnu cjevčicu. Uzmete posudu i dodate 10 kapi razrijeđenja pritiskom na bočicu. Zatim čvrsto zatvorite posudu.

Onda onda odvrćete sivu kapicu automatske lancete tako dugo dok se ona ne oslobodi. Zatim je okrenite još dva puta.

Vrh svog kažiprsta izmasirajte i očistite alkoholnim tupferom, pa pustite da se prst osuši. Lancetu pritisnite na prst okruglim otvorom na bočni dio čistog vrha prsta i aktivirajte okidač.

Uzmite staklenu kapilarnu cjevčicu i nježno pritisnite kapljicu krvi iz prsta. Staklenu kapilarnu cjevčicu držite vodoravno u kapljici krvi sve dok se ona u potpunosti ne napuni. Za kraj vađenja ako je potrebno upotrijebite priloženi flaster.

Napunjenu staklenu kapilarnu cjevčicu stavite u posudu s puferom za razrjeđivanje uzorka, pa poklopcem čvrsto zatvorite posudu. Nakon toga posudu protresite nekoliko puta sve dok se krv iz staklene kapilarne cjevčice u potpunosti ne pomiješa s otopinom i dok se tekućina opet ne skupi na dnu posude. Zatim otvorite poklopac posude.

Otvorite folisko pakiranje neposredno prije upotrebe i položite testnu kazetu na ravnu površinu. Pomoću pipete uzmite nekoliko kapljica krvi razrijeđenog uzorka i pomoću napunjene pipete kapnite odozgo 4 kapljice u okruglo testno polje na testnoj kazeti.

Pazite da se tekućina ne nanese u prozorčiće za očitanje rezultata, a nakon nanošenja kapljica ne dirajte i ne pomičite testnu kazetu. Nakon što dodate 4 kapljice rezultat će biti vidljiv za 5 minuta.

Pazite da rezultate očitate na vrijeme jer nakon 7 minuta rezultati se ne mogu smatrati uvjerljivima. U upudstvima se nalaze riješenja testa prema kojima ćete moći utvrditi da li je riječ o bakterijskoj ili virusnoj infekciji.

Za mene su oba proizvoda fenomenalna stvar i uvelike mogu olakšati brigu o bolesnoj osobi. Toplomjer i brzi test možete kupiti u ljekarnama te si olakšati ovo razdoblje bolesti koje je pred nama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross