0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. ožujka 2020.

Pravilna dezinfekcija ruku i površina!!!

Piše Ana Zibar
Što se korona virusa tiče najbolja obrana je dobra higijena!!! Korona virus se širi respiratornim kapljicama koje lebde u zraku kada zaražene osoba kašlje ili kihne. Osim što te kapljice m ogu sletjeti na drugu osobu, one slete i na površine koje ih okružuju i tu mogu ostati neko vrijeme. Običan virus se na površini […]

Što se korona virusa tiče najbolja obrana je dobra higijena!!! Korona virus se širi respiratornim kapljicama koje lebde u zraku kada zaražene osoba kašlje ili kihne. Osim što te kapljice m ogu sletjeti na drugu osobu, one slete i na površine koje ih okružuju i tu mogu ostati neko vrijeme.

Običan virus se na površini zadrži do 48 sati, a korona virus može preživjeti i do 9 dana na sobnoj temperaturi. Ovaj virus se može širiti i preko ljudskog izmeta, zbog čega ako osoba ne opere ruke nakon velike nužde, može koronom zaraziti okolinu.

Dezinfikacija površina

NEOPHODNO JE DA ŠTO VIŠE DEZINFICIRATE POVRŠINE kako biste se zaštitili od korona virusa. Vlažne maramice ubijaju do 99,9% bakterija te mogu ukloniti korona virus s površina, ali važno ih je pravilno koristiti!

Uzalud perete ruke ako ovo radite

Kada idete brisati površine vlažnim maramicama morate uzeti jednu i s njom obrisati manju površinu, a nakon toga je baciti. Nakon brisanja obavezno ruke operite sapunom i vodom.

Zaštita doma od virusa

Površine brišite jednom do tri puta na dan i na taj način ćete se zaštititi od virusa u domu!

Kako pametno napraviti zalihe hrane

Morate voditi i računa o tome kako puštate vodu u wc školjci i kako ju pravilno dezinficirati! Prilikom puštanja vode u wc školjku obavezno spustite poklopac, a tek onda pustite vodu! Nakon korištenja wc koljke morate ju dezinficirati na način da ju pobrišete alkoholom ili asepsolom!

Najveći prijenosnici bakterija

Vaše ruke su najveći prijenosnici bakterija i zato pažljivo perite svoje ruke i pokušajte se NE DIRATI PO LICU!!!

Ruke trljajte sapunom minimalno 20 sekundi, a kada ih istrljate, isperite ih pod mlazom mlake vode! Nakon pranja ruku važno je dobro ih osušiti jer se virus može zadržati na vlažnim rukama.

Dezinfekcijska sredstva

Zapamtite da dezinfekcijska sredstva nisu dobra zaštita kao sapun i voda, ali ako nemate pored sebe vodu i sapun obavezno ruke dezinficirajte sredstvom za dezinfekciju i dobro ih istrljajte te ostavite da se koža osuši.

Prilikom brisanja ruku najbolje je koristiti papirnate ručnike, a ne pamučne jer papirnate ručnike odmah nakon upotrebe bacate u smeće.

Maske za lice

Maske za lice vas ne mogu puno zaštititi, ali ako ste bolesni mogu spriječiti da širite virus dalje.

Ljudi dragi čuvajte se i zapamtite da je higijena pola zdravlja!!!

Video koji morate pogledati!!!

Foto: Kreuz_und_Quer/PixaBay

2 comments on “Pravilna dezinfekcija ruku i površina!!!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. studenoga 2019.
17. travnja 2019.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross