0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
9. prosinca 2015.

Pravilno hranjenje psa

Piše Ana Zibar
Nije jednostavno odabrati pravu hranu za svog psa, no kada i pronađete hranu koja mu najviše odgovara, niste u potpunosti riješili svoj problem. Osim da psu hrana odgovara, važno je i da znate kolika količina hrane mu je potrebna, koliko ga često trebate hraniti, kao i što je potrebno znati ispravne metode hranjenja... Pa krenimo […]

Nije jednostavno odabrati pravu hranu za svog psa, no kada i pronađete hranu koja mu najviše odgovara, niste u potpunosti riješili svoj problem. Osim da psu hrana odgovara, važno je i da znate kolika količina hrane mu je potrebna, koliko ga često trebate hraniti, kao i što je potrebno znati ispravne metode hranjenja...

hranjenje psa1

Pa krenimo 🙂

Kolika količina hrane je psu potrebna ovisi o njegovom općem zdravstvenom stanju, njegovoj tjelesnoj aktivnosti, uzrastu, da li je steriliziran i kolika je temperatura vani na zraku.

Ono što je na vama kada odgovorite na sva ova pitanja, je da svog psa sa hranjenjem održite vitkim! Ukoliko ćete imati vitkog psa, on će imati manje zdravstvenih problema, te će živjeti duže, od pasa koji su malo deblji.

Ukoliko ne možete sami procijeniti kolika je količina potrebna vašem psu, uvijek se možete obratiti veterinaru za savjet.

Što se tiče učestalosti hranjenja, psi imaju potrebu hraniti se dva puta u toku dana, a najbolji razmak u hranjenju je 12 sati. No, učestalost hranjenja ovisi i o uzrastu psa, pa tako štence treba hraniti između dva do pet puta na dan.

Što imate mlađe štene, to mu razmaci između obroka trebaju biti kraći, kako bi izbjegli niski nivo šećera u krvi. Kako će štene rasti, postepeno mu smanjujte broj obroka u danu.

Postoje tri metode hranjenja psa, a to su ograničena količina hrane, slobodno hranjenje i vremenski ograničeni obrok.

Ograničena količina hrane znači da je količina hrane u obroku točno određena, slobodno hranjenje znači da je neograničena količina hrane dostupna psu u svakom trenu i vremenski ograničeni obrok je metoda hranjenja u kojoj se nakon nekog vremena uklanjaju ostaci hrane koju pas nije pojeo.

Većini pasa najviše odgovara način hranjenja koji je ograničen u vremenskom periodu i to sa ograničenom količinom hrane. Ako ćete kontrolirati količinu hrane koju pas pojede, lakše ćete njegovu liniju održati vitkom, a i lakše ćete otkriti ukoliko pas ima problema sa apetitom.

Foto: ariesa66, bykst/pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

14. ožujka 2015.
10. kolovoza 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross