0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. lipnja 2018.

Prirodni lijek za alergije

Piše Ana Zibar
Alergija je nepravilno funkcioniranje imunog sustava što znači da tada organizam alergične osobe burno reagira na neke tvari iz našeg prirodnog okruženja koje inače nisu štetne. Takve se tvari nazivaju alergenima, a reakcija na alergene obično stvara upalu koja uzrokuje različite simptome poput ekcema, peludne groznice, astme i drugih. Antitijela u zdravom organizmu organizam štite […]

Alergija je nepravilno funkcioniranje imunog sustava što znači da tada organizam alergične osobe burno reagira na neke tvari iz našeg prirodnog okruženja koje inače nisu štetne.

Takve se tvari nazivaju alergenima, a reakcija na alergene obično stvara upalu koja uzrokuje različite simptome poput ekcema, peludne groznice, astme i drugih.

Antitijela u zdravom organizmu organizam štite od infekcija, virusa i bakterija, a kod alergičnih osoba imuni sistem pogrešno shvaća određeni alergen kao neprijatelja zbog čega se počinju stvarati antitijela kako bi se organizam od njih obranio.

Alergijska reakcija

Alergijska se reakcija može dogoditi nakon par sati ili odmah nakon kontakta s određenim alergenom, a može uzrokovati različite simptome.

Ovisno o načinu na koji alergen ulazi u tijelo javljaju se simptomi alergijske reakcije, pa tako primjerice pelud koja se udiše kroz nos uzrokuje simptome u očima, grlu, nosu i sinusima.

Alergijske se reakcije istovremeno mogu pojavljivati na raznim dijelovima tijela, a simptomi variraju od blagih, teških do onih opasnih po život.

Podjela simptoma

Simptomi se dijele ovisno o tome na koje organe utječu, a to su dišni putevi, srčano žilni sustav, koža i gastrointestinalni sistem.

Simptomi mogu biti lokalni ili opći koji su prošireni po cijelom tijelu. Opća alergijska reakcija je anafilaksija, a ona zahvaća srčano žilni sustav, gastrointestinalni trakt, dišne puteve ili kožu.

Najčešći alergeni su pelud, hrana poput jaja, plodova mora, kikirikija, soje i kravljeg mlijeka, lijekovi, lateks, grinje, mačke, konji, svinje i zečevi.

Alergeni iz zraka

Oni alergeni koji se prenose zrakom su pelud, dlake pasa i mačaka, grinje i spore plijesni. Dodir ili udisanje takvog alergena izaziva naticanje očiju, astmu, osip ili peludnu groznicu.

Prehrambeni alergeni se unose hranom, a bilo koja vrsta može izazvati alergijsku reakciju. Najčešći prehrambeni alergeni su kravlje mlijeko, soja, sjemenke, školjke, jaja, kikiriki, pšenica i riba.

Postoje i alergeni na otrov insekata, kao što su osa i pčela, a ulaze u tijelo kroz ubrizgavanje. Drugačiji je otrov svakog insekta pa osoba koja je alergična na otrov jednog ne mora biti alergična na otrov drugog.

Klasična medicina

U klasičnoj medicini ne postoji lijek za alergiju, a svi lijekovi djeluju tako da ublažavaju ili uklanjaju simptome alergije.

Lijekovi za alergiju klasične medicine blokiraju reakciju imunog sistema, a u težim slučajevima potiskuju rad cijelog imunog sistema uz pomoć sistematskih i lokalnih steroida. Takav pristup pomaže, ali nudi samo ublažavanje simptoma i ne riješava pravi uzrok bolesti.

Pacijent tada ovisi o svom lijeku i pati od mnogih nuspojava te potiskuje svoj imuni sistem što još više pogoršava njegovo zdravstveno stanje.

Alternativna medicina

U alternativnoj medicini se alergija povezuje s oslabljenim imunitetom, parazitima i nepravilnim funkcioniranjem jetre.

Zdravi organizam može sam sebe zaštititi od bolesti, a oslabljeni imunitet može biti uzrok brojnih zdravstvenih problema, pa tako i alergije.

Oslabljeni imunitet je danas vrlo proširen za što su odgovorni nepravilna prehrana, zagađeni okoliš i nezdrav način života.

Jačanje imuniteta

Imunitet možete ojačati tako da konzumirate što više fermentiranih proizvoda i probiotik jogurta, vježbanjem, unošenjem dovoljno tekućine u obliku biljnih čajeva, vode i sokova, ne smijete piti kloriranu vodu već samo očišćenu ili izvorsku, jedite što više sirovog povrća i voća, često izlazite u prirodu i minimalno jednom godišnje napravite detoksikaciju organizma.

U jačanju imuniteta mogu biti vrlo učinkoviti biljni preparati, a najviše se preporučuje Citrofit.

Histamin koji izlučuje mastocide izaziva alergijsku reakciju, zbog čega klasični lijekovi za alergiju sadrže kemijski anti histamin koji neutralizira alergijske reakcije.

Crni kumin

Priroda ima biljku koja sadrži prirodni anti histamin, a on neutralizira alergijske reakcije to je crni kumin ili nigella sativa.

Kalinji ulje crnog kumina je najbolji lijek za alergiju jer istog trena ublažava alergijske simptome, a kontinuiranim korištenjem se sprečava nastanak alergije.

Crni kumin sprečava i bronhospazme zbog čega je učinkovit u liječenju astme.

Paraziti

Paraziti uzrokuju brojne zdravstvene probleme jer u tijelo ispuštaju otrov koji može poremetiti rad cijelog organizma i rad imunog sistema.

Paraziti u jetri sprečavaju njeno normalno funkcioniranje, a kada jetra dobro ne funkcionira ne može razlikovati štetne sastojke od bezopasnih i tada nastaje alergijska reakcija.

Kako bi se liječili od parazita alternativna medicina nudi antiparazitni program koji je najučinkovitiji tretman protiv parazita.

Antiparazitni program

Antiparazitni program se sastoji od tri biljke, a to su klinčić, pelin i crni orah koji su najveći neprijatelji virusa i parazita. Vrlo su ljekoviti i koriste se za liječenje mnogih bolesti.

Kombinacija ove tri biljke omogućava uništenje parazita, njihovih ličinki i jajašca što je vrlo važno jer ukoliko ostanu jajašca iz njih se stvaraju novi paraziti.

Jetra obavlja funkciju prilagođavanja stranih stvari našem organizmu, a ako imate alergiju znači da žučni mjehur i jetra ne funkcioniraju dobro.

Nepravilan rad jetre

Najčešći uzrok nepravilnog rada jetre su paraziti ili kamenac u žućnom mjehuru i jetri.

Svaki čovjek u jetri ima više ili manje kamenca, a on nastaje zbog nepravilne prehrane koja sadrži previše kolesterola te prevelike tjelesne težine.

Nije potrebno ići na operaciju jer postoji savršeno bezbolan i prirodan način čišćenja jetre od kamenca. Potrebna vam je gorka sol, sok od 2 grejpa i malo maslinovog ulja.

Čišćenjem ćete rasteretiti jetru i uspostaviti normalan rad, a nakon čišćenja mnogi ljudi osjećaju djelomično ili potpuno olakšanje od alergije. Čišećenje se preporuča svima osim trudnicama i maloj djeci.

Osobe koje žele preći na alternativni način liječenja alergije to trebaju raditi postepeno, a uzimanje kortikosteroida se ne smije naglo prekinuti kako se ne bi izazvale komplikacije. Polako smanjujte doze lijekova sve dok ih se u potpunosti ne riješite.

Foto: cottonique.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross