0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
24. siječnja 2017.

Promjene na tijelu nakon poroda

Piše Ana Zibar
Žene drage, ako ste mislile da vas za vrijeme trudnoće očekuju velike promijene na tijelu, to je zapravo ništa što vas očekuje nakon poroda. Promijene nakon poroda i nisu tako strašne, samo na njih puno žena uopće nije pripremljeno. Koje vas sve promijene nakon poroda očekuju donosim u nastavku, kako bi se na njih psihičke […]

Žene drage, ako ste mislile da vas za vrijeme trudnoće očekuju velike promijene na tijelu, to je zapravo ništa što vas očekuje nakon poroda. Promijene nakon poroda i nisu tako strašne, samo na njih puno žena uopće nije pripremljeno. Koje vas sve promijene nakon poroda očekuju donosim u nastavku, kako bi se na njih psihičke pripremile i lakše ih podnijele.

vito2

Prva promjena koja se dogodi svakoj ženi nakon poroda se zove trbuh. Vaš trbuh se počinje mijenjati već u trudnoći, a ako vam se u trudnoći pojavila Linea negra, ona će sigurno nakon poroda nestati. One žene kojima se pojave strije na području trbuhu, na žalost neće nestati, ali njih možete ublažiti da se toliko ne vide. Koža na trbuhu biti će opuštena i na to se trebate pripremiti. Kako bi svoj trbuh vratili u prvobitno stanje trebate vježbati kardio vježbe i vježbe snage.

Sljedeće što vas očekuje je i vaginalno krvarenje, koje je jako dosadno, a i nije nimalo ugodno. Odmah nakon porođaja kreće vaginalno krvarenje, a kroz njega se izbacuju svi ostaci iz maternice. Krvarenje traje i do nekoliko tjedana.

Isto tako vagina vam može biti osjetljivija i opuštenija, te se njen izgled mijenja. Ne brinite, vaša vagina će se vratiti u približnu veličinu kao i prije trudnoće, ali neće biti u potpunosti ista, te iste forme, zbog opuštenosti mišića dna zdjelice.

Mnoge trudnice pate od proširenih vena i otečenih nogu u trudnoći, ali nakon poroda one će se povući. Osim ako je trudnica imala teži oblik proširenih vena, tada je potreban kirurški zahvat.

vito

Nemojte se iznenaditi kada vam nekoliko tjedana nakon poroda kosa počne pojačano ispadati. Prosječni čovjek gubi 100 vlasi dnevno, dok trudnice gube puno manje zbog hormona. Zbog toga će vam prvih 6 mj nakon poroda kosa pojačano ispadati. Prvi 3 do 6 mj nakon poroda će se vidjeti da vam kosa pojačano pada, ali 15 mj nakon poroda pojačano ispadanje kose će sigurno prestati. Jedino što može ostati trajno nakon poroda je da kvaliteta vlasi ostane trajno slabija, ali to se događa svakoj petoj ženi.

U trudnoći žena često mokri zbog položaja bebe i njenog pritiska na mjehur, ali nakon poroda mokrenje više nije toliko često. Nakon poroda neke žene imaju problema sa mokrenjem, zbog pritiska na mokraćnu cijev, koji se događa za vrijeme poroda, što znači da bi nakon poroda neko vrijeme mogli patiti od inkontinencije.

Već u trudnoći dolazi do promijene izgleda grudi, pa se one postepeno povećavaju zbog proizvodnje mlijeka i utjecaja hormona, zbog čega su grudi pune i napete. Grudi se nakon dojenja vrlo brzo vraćaju u prvobitno stanje, samo što će na njima ostati višak kože, što može dovesti do opuštenog izgleda grudi.

Eto to su neke od promjena koje se događaju nakon poroda, a koje će vam biti lakše prihvatiti ukoliko na njih budete pripremljene. Samo bez panike, sve one će brzo nestati i izblijediti, posebice kada pogledate u blago koje imate pored sebe.

Budite zahvalne svome tijelu što vam je omogućilo da stvorite to svoje prekrasno malo biće, a na sve nedostatke koji vam ostanu možete utjecati uz malo brige o svom tijelu.

Pusa!

One comment on “Promjene na tijelu nakon poroda”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. prosinca 2015.
21. studenoga 2019.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross