0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
28. srpnja 2017.

Putovanje sa malim djetetom

Piše Ana Zibar
Svi roditelji koji žele putovati sa malom bebom za prvo putovanje trebaju dobiti pristanak liječnika koji će utvrditi da li je beba sposobna za putovanje i kojim se prijevoznim sredstvom smije voziti. Ako je zdravo malo dijete smije putovati svim prijevoznim sredstvima, a jedino tko joj je važan prilikom putovanja ste vi! Već od svog […]

Svi roditelji koji žele putovati sa malom bebom za prvo putovanje trebaju dobiti pristanak liječnika koji će utvrditi da li je beba sposobna za putovanje i kojim se prijevoznim sredstvom smije voziti.

putovanje dijete

Ako je zdravo malo dijete smije putovati svim prijevoznim sredstvima, a jedino tko joj je važan prilikom putovanja ste vi! Već od svog prvog dana života malo dijete je spremno na putovanje, ali je važno da ima konstantnu brigu koja je neophodna.

Prije putovanja važno je spremiti torbu koja će u svakom trenutku roditelju biti pri ruci, a u kojoj će se nalaziti sve stvari koje su neophodne za putovanje.

Ako imate dobro spremljenu torbu možete krenuti na putovanje mirni jer ćete biti spremni za svaku situaciju koja vas može zadesiti, podd time mislim na hranjenje, mijenjanje pelena i odjeće, itd.

Bilo bi dobro da uz sebe uvijek imate vlažne i obične maramice, nekoliko pelena, omiljenu igračku, flašicu s čajem ili vodom, voće, nepropusnu podlogu za prematanje, rezervnu odjeću poput čarapica, hlačica, bodya, štramplica, majčice, itd., rezervnu dudu, dekicu, keksiće i jogurt.

Ako ne dojite dijete pripremite mu gotovu hranu koja će vam stajati u steriliziranoj flašici, električni grijač mlijeka, kutiju mlijeka u prahu i flaširanu vodu.

Nije važno kojim ćete prijevoznim sredstvom putovati važno je samo da vam bude ugodno što je više moguće. Ako se odlučite na putovanje avionom pobrinite se da djetetu nakon slijetanja date čašu vode kako bi nestao pritisak u ušima.

Djetetu možete pomoći da mu put prođe što prije tako da mu pričate priče, pjevate ili ga zabavljate njegovim omiljenim igračkama.

Bilo bi dobro i kada bi prilikom putovanja uz sebe uvijek imali dezinfekcijsko sredstvo za rane, sprej za hlađenje rana, flaster, kremu protiv uboda, sterilnu gazu, antiseptik, toplomjer i lijek za snižavanje temperature.

Foto: Micha Rosenwirth/Shutterstock

One comment on “Putovanje sa malim djetetom”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross