0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. studenoga 2014.

Rad s djetetom

Piše Ana Zibar
Igra je sastavni dio dječjeg odrastanja, te ju nikako ne smijete zanemarivati. Fizičku aktivnost ne možete zamijeniti različitim medijskim sadržajima. Ti mediji mogu pomoći u edukaciji, te poslužiti kao kratkoročna zabava, ali primarnu ulogu za razvoj i učenje djeteta imate vi i igra. Dijete između svoje druge i treće godine doživljava velike promijene, te nikako […]

Igra je sastavni dio dječjeg odrastanja, te ju nikako ne smijete zanemarivati. Fizičku aktivnost ne možete zamijeniti različitim medijskim sadržajima. Ti mediji mogu pomoći u edukaciji, te poslužiti kao kratkoročna zabava, ali primarnu ulogu za razvoj i učenje djeteta imate vi i igra.

igra djeteta

Dijete između svoje druge i treće godine doživljava velike promijene, te nikako ne smije biti zanemareno. Puno roditelja podcjenjuje utjecaj igre, te smatra kako je djecu nepotrebno opterećivati novim učenjima, dok ne krenu u školu. No to je u potpunosti krivo!

Mozak funkcionira na vrlo jednostavan način, a to je da ono što ne koristi jednostavno odbaci i gasi. Ukoliko dođe do toga, preskače se pojedina faza razvoja, te dolazi do nepovratnog gubitka. Takva karakteristika odbacivanja od strane mozga, je prisutna u ranijoj dobi, kasnije se odrastanjem počinje gubiti.

Ukoliko vam je dijete naučilo puzati ili hodati postavite prepreke od velikih jastuka, pa mu zadajte da u što kraćem roku prijeđe na drugu stranu, a da pritom ne padne. Kako bi izbjegli disleksiju i vježbali akomodaciju oka koja je zanemarena zbog tehnološke revolucije, izoštravati vidne sposobnosti kod djeteta možete puhanjem balona od sapunice. Vi pušite balone od sapunice, a dijete neka ih hvata.

Svaka osoba je najsretnija ukoliko radi ono što voli, pa je tako i kod djeteta. Kada vam dijete otkrije svoje snove, nemojte ih zanemarivati i inzistirati na razvoju drugih područja, samo zato jer vi mislite da je to od veće važnosti. Nikada nemojte ograničavati svoje dijete, kako ne bi izgubilo kreativnost u sebi koja mu je potrebna.

Foto: barunpatro, simmbarb/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. travnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross