0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
2. prosinca 2017.

Razgovaranje sa životinjama

Piše Ana Zibar
Komunikaciju sa životinjama mogu uspostaviti svi jer to nije nimalo teško, a događa se zapravo uvijek kada ste u interakciju sa životinjom 🙂 Ono što vam je potrebno da bi komunikacija između vas i vaše životinje bila uspješna je ljubav i strpljenje.+ Komunikaciju počnite vježbati s vašim ljubimcem kojeg najbolje poznajete i ne odustajte ukoliko […]

Komunikaciju sa životinjama mogu uspostaviti svi jer to nije nimalo teško, a događa se zapravo uvijek kada ste u interakciju sa životinjom 🙂 Ono što vam je potrebno da bi komunikacija između vas i vaše životinje bila uspješna je ljubav i strpljenje.+

razgovaranje-s-zivotinjama

Komunikaciju počnite vježbati s vašim ljubimcem kojeg najbolje poznajete i ne odustajte ukoliko imate mačku jer je normalno daje s njima malo teže komunicirati s obzirom da su one malo izbirljive oko odabira osobe koju će slušati. S psima je pak jednostavnije raditi jer su to čoporativne životinje koje vole slušatu svog vođu, a to ste vi.

Odvedite životinju u sobu gdje je mir i tišina jer će tako vaša životinja prepoznati ton vašeg glasa. Najbolje je da sjednete pored svog ljubimca i mazite ga sve dok se ne opusti u potpunosti nakon čega mu počnite nježno i tiho govoriti.

Preporuča se da izaberete neku riječ ili kratku rečenicu i da ju stalno ponavljate. Nakon što oko 10 puta ponovite istu riječ ili kratku rečenicu ostanite u tišini i zatvorite oči. Tada prestanite maziti ljubimca i zamišljajte u glavi sliku onoga što bi htjeli da on u tom trenutku napravi. Nikako nemojte zamišljati samo jednu sliku već pokušajte dijeliti svijest s ljubimcem tako da vam se emocije i misli povežu. Najbolje je da prizovete osjećaj u kojem mu dajete nagradu, a on uzvraća.

Vaš ljubimac će to brzo osjetiti i napraviti ono što želite. Primjerice neka to bude da se nasloni ili legne na vas, a ako vam je lakše pogledajte ga u oči i na taj način mu prenesite informaciju.

Nakon što to napravite ponovite svoju riječ ili kratku rečenicu i svoju želju prenesite u njegovu glavu mislima. Ponavljate to sve dok ne napravi ono što ste zamislili.

Morate znati da ako imate primjerice mužjaka koji nije kastriran moguće je da vas ne posluša i da se digne i ode, ali ako to napravi idite za njimi pokušajte ovaj cijeli proces ponovo.

Ako vas ljubimac ne sluša ne znači da griješite u nečemu već je mnogim ljubimcima vrlo lako odvući pažnju, a na to utječe dob, pasmina i hranibene navike. Kada su ljubimci sterilizirani i kastrirani oni se lakše i veselije prepuštaju vizualizaciji.

Mačke su kao što sam napisala tvrdoglavije od psa no ako su raspoložene one mogu primiti vaš slikovni razgovor. Ako pak nisu raspoložene neće napraviti ništa što želite bez obzira što vas vole. Mačkama je potreban bolji poticaj. Kod umiljatih mačaka pali da vizualizirate kako ju mazite po njenom omiljenom mjestu i onda izgovorite riječ ili kratku rečenicu.

Ako razgovarate s manjom životinjom znajte da one imaju manji mozak zbog čega primanje slika traje duže i sporije. Njihova razina svijesti je manja od razine kod psa ili mačke zbog čega je i njihova sposobnost usklađivanja ograničenija.

Kada je životinja s kojom želite ostvariti komunikaciju vaš ljubimac ona će poznati vaš glas, no ukoliko životinja s kojom razgovarate nije vaša savjetuje se da ne bi ni trebali odmah razgovarati s njom. Kada životinja ne reagira na riječ ili kratku rečenicu savjetuje se da joj govorite tiho ššš koje pali kod ptica ili ččč koji pali kod hladnokrvnih životinja i gmazova.

Većina gmazova ne uživa u ljudskom dodiru, ali neki ga vole. Ako pak životinja ne želi da ju se dira najbolje je da joj pričate ššš prilikom kojeg trebate isuštati neki zvuk na koji će se životinja brzo naviknuti. Kada se životinja navikne najbolje je odmah zamisliti jednostavnu sliku bez puno kompliciranja jer poruka treba biti jasna, jednostavna i brza.

Kada se primjerice životinja ozljedi ili je bolesna možete ju pitati zašto se tako ponaša i što ju boli. Pitate životinju na isti način samo pitanje treba poslati kroz misli u slici. Ako budete dovoljno koncentrirani životinja će vam reći što ju mući. Povezanost između vas i ljubimca će rasti kako ćete se vi zbližavati, a što ćete više vježbati riječi vam više neće biti potrebne.

Životinje odgovaraju na razne načine a neki sisavci su na takvoj razini da osobi odmah mogu odgovoriti. Kod nekih pak životinja možete znati kada nisu dobre volje i kad su zadovoljne, a kada jednom uspostavite komunikaciju s životinjom znajte da komunikaciju morate držati otvorenom.

Trebate imati razvijene psihičke sposobnosti za razgovor sa životinjama, a ako ih nemate ne brinite jer ih svi mogu razviti. Svaka osoba to ima u sebi. Moždane funkcije poboljšajte jednostavnim vježbanjem, primjenjivanjem, ponavljanjem i proučavanjem.

Foto: ThomasWolter/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross