0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
21. ožujka 2017.

Recenzija autosjedalica

Piše Ana Zibar
Kao što ste mogli vidjeti u mom vlogu prije mjesec dana na probu smo dobili autosjedalice Kiddyy za koje sam obećala napraviti recenziju. Ovako ono što vam odmah na početku mogu reći je da sam jako zadovoljna! Za razliku od autosjedalica koje mi koristimo su puno puno kvalitetnije. Laganije su što je meni vrlo važno […]

Kao što ste mogli vidjeti u mom vlogu prije mjesec dana na probu smo dobili autosjedalice Kiddyy za koje sam obećala napraviti recenziju.

Ovako ono što vam odmah na početku mogu reći je da sam jako zadovoljna! Za razliku od autosjedalica koje mi koristimo su puno puno kvalitetnije.

Laganije su što je meni vrlo važno jer ih selimo iz jednog u drugi auto. Nisu klimave kao naše, ne škripe u zavojima jer nisu napravljene od stiropora.

Navlaka se može skinuti i prati što je za mene veliki plus, jer mi je starijem sinu muka za vrijeme vožnje, pa nam povraćanja u autu nisu više problem.

Odlično mi je što se podešavaju po visini  što im se podloga za noge može produžiti tako da mogu ugodno spavati u autu, bez da im noge vise.

Sve u svemu ja sam jako zadovoljna, a i moji dečki kojima je baš mekano i ugodno sjediti u njima. Svakako bi ih preporučila svim roditeljima, a što se tiče sigurnosti tu nema govora jer su prošle godine proglašene najsigurnijim autosjedalicama.

Malo više o svakoj autosjedalici možete pročitati niže, kao i gdje ih možete kupiti. A ako još uvijek dvojite, pogledajte video u kojem sam vam ih pokazale u detalje.

 

Kiddy PhoenixFix 3

Prva autosjedalica koju smo isprobali je za manje dijete, a zove se Kiddy PhoenixFix 3, te je za dijete od 9-18 kila. Ovaj model autosjedalice je pobjednik ADAC i Stiftung Warentest testiranja. Izrađena je u skladu sa europskom normom ECE-R44/04, a namijenjena je za djecu od 9 mjeseci do 4 godine starosti.

Kiddy PhoenixFix 3 prati rast djeteta, ima novi prednji štit, maksimalnu bočnu zaštitu, Kiddy Shock Absorber i K-fix konektor. Ono što je meni važno i što mi se sviđa, je da je moderna, udobna i prije svega sigurna!

Ima dodatni jastuk na kojem sjede djeca između 9 i 11kg, a kasnije se može ukloniti. Ima oslonca za noge koji se može namjestiti u 5 položaja i uzglavlje koje se može podići. Na uzglavlju se nalazi oznaka koja mora biti u ravnini s djetetovim očima i prema njoj se namješta visina uzglavlja. Naslon za leđa može se nagnuti kako bi djetetu bilo udobnije, posebno tijekom dužih putovanja.

Najranjiviji dijelovi djetetovog tijela su glava i vrat. Zato što je u toj dobi djetetova glava puno veća i teža u odnosu na ostatak tijela nego kod odraslih. U slučaju udara, prednji štiti apsorbira nastalu silu i djeluje kao zračni jastuk. Zbog posebnog oblika štita gornji dio tijela se naginje preko štita, te se tako smanjuje pritisak na vrat. Time se smanjuje postotak ozljeda vrata i vratne kralježnice čak 5 puta! Dijete se istegne i vrati u početni položaj i tada ne dolazi do naprezanja pojedinih zona vrata ili tijela za razliku od sjedalica s vlastitim pojasom (klasične autosjedalice).

Napredni tehnološki materijal koji apsorbira energiju tzv. “Honey Comb 2” korišten  je u osjetljivim dijelovima autosjedalice – području oko glave i ramena, kako bi se ta osjetljiva zona dobro zaštitila. Dok sve druge autosjedalice imaju stiropor u bočnoj zaštiti, Kiddy koristi “Honey Comb 2” i zato ima najbolje ocijene na testovima bočnog udara.

Kiddy koristi Shock Apsorbere koji djeluju na sigurnosni pojas tako da apsorbiraju energiju koja je nastala u sudaru ili prilikom naglog kočenja.

Ima Isofix, ali se može koristiti i u autima koji nemaju Isofix.

Tehničke karakteristike:

 • Grupa: 1
 • Dob: oko 9 mjeseci – 4 godine
 • Težina djeteta: 9-18kg
 • Standard: ECE-R44/04
 • Dimenzije: visina 60-68 cm, širina 53 cm, dubina 45-50 cm
 • Nagib naslona: 90°-115° (ovisi o vrsti automobila)
 • Odobrena za korištenje u avionu
 • Odgovara za svako vozilo s ugrađenim sigurnosnim pojasom u 3 točke uporišta i/ili isofix sustavom

Jamstvo vrijedi 24 mjeseci.

Kiddy Cruiserfix 3

Druga autosjedalica koju smo isprobali se zove Cruiserfix 3, te predstavlja maksimalnu sigurnost za djecu koja više nisu mala, ali nisu ni dovoljno velika 🙂

Nova Kiddy autosjedalica u kategoriji 2/3 ističe se pojačanom bočnom zaštitom, u skladu je sa europskom normom ECE-R44/04 i zadovoljava najviše sigurnosne standarde. Cruiserfix 3 ima dublje sjedalo i oslonac za noge koji se može namjestiti u 5 položaja zbog čega pruža djetetu veću udobnost, ali i sigurnost jer prati ergonomiju tijela. Cruiserfix 3 mogu koristiti djeca od 3. godine (15 kg) do 12.godine (36 kg).

Cruiserfix 3 može se prilagoditi svakom djetetu individualno. Uzglavlje i širina bočne zaštite prate djetetov rast. Kada se podiže uzglavlje, bočna se zaštita proporcionalno širi. Na uzglavlju se nalazi oznaka koja mora biti u ravnini s djetetovim očima i prema njoj se namješta visina uzglavlja. U svakom trenutka korištenja od 3. do 12. godine autosjedalica će savršeno pratiti rast djeteta.

Napredni tehnološki materijal koji apsorbira energiju tzv. “Honey Comb 2” korišten  je u osjetljivim dijelovima autosjedalice – području oko glave i ramena, kako bi se ta osjetljiva zona dobro zaštitila. Dok sve druge autosjedalice imaju stiropor u bočnoj zaštiti, Kiddy koristi “Honey Comb 2” i zato ima najbolje ocijene na testovima bočnog udara.

Dijete je u autosjedalici uvijek vezano sigurnosnim pojasom iz auta, a taj pojas dizajniran je za odrasle. Kiddy koristi Shock Absorbere koji djeluju na pojas i smanjuju pritisak sile koju dijete trpi u slučaju sudara ili naglog kočenja.

Na autosjedalici su crvenom bojom označeni dijelovi kroz koje mora proći sigurnosni pojas. Tako se jednostavnije veže autosjedalica i manji je rizik od pogrešne uporabe.

Ima Isofix, ali se može koristiti i u autima koji nemaju Isofix.

Tehničke karakteristike:

 • Grupa: 2/3
 • Dob: 3 – 12 godina
 • Težina djeteta: 15-36kg
 • Standard: ECE-R44/04
 • Dimenzije: visina 65-83 cm, širina 55-64 cm, dubina 45-50 cm
 • Nagib naslona: 90°-115° (ovisi o vrsti automobila)
 • Odgovara za svako vozilo s ugrađenim sigurnosnim pojasom u 3 točke uporišta

Jamstvo vrijedi 24 mjeseci.

Obje autosjedalice su nam ostavile odličan prvi dojam, te imaju više prednosti od onih autosjedalica koje trenutno imamo, a sa kojima i nismo baš zadovoljni. Sada ćemo ih testirati kroz mjesec dana, pa ću vam napisati recenziju, u kojoj ćete moći više saznati o mojom dojmovima jedne i druge autosjedalice.

Više o Kiddy Autosjedalicama možete saznati na web-u Svijet Beba, gdje direktno možete naručiti svoju Kiddy autosjedalicu, ili ju možete osobno pogledati u dućanu Svijet Beba, koji se nalazi na adresi Av. Dubrava, II Poljanice 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross