0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
6. srpnja 2017.

Šampon za suho pranje pasa - prednosti i nedostaci

Piše Ana Zibar
Većina psa uživa se igrati u vodi, ali neki se ipak vode boje više od ičega. Za takve pse koji se boje vode idealno rješenje za kupanje je šampon za suho pranje pasa kojeg možete napraviti i sami. Saznajte sve o ovom postupku i priuštite vašem kućnom ljubimcu samo ono najbolje. Suho pranje pasa Šampon za […]

Većina psa uživa se igrati u vodi, ali neki se ipak vode boje više od ičega. Za takve pse koji se boje vode idealno rješenje za kupanje je šampon za suho pranje pasa kojeg možete napraviti i sami. Saznajte sve o ovom postupku i priuštite vašem kućnom ljubimcu samo ono najbolje.

Suho pranje pasa

Šampon za suho pranje pasa se na pseću dlaku nanosi u obliku praha, a slično djeluje kao i šamponi za suho pranje kose. Šampon za suho pranje pasa sadrži kukuruzni škrob ili sodu bikarbonu koja upija masnoću s krzna, uništava neugodne mirise i upija masnoću s krzna.

Prednosti suhog pranja pasa

Prednosti šampona za suho pranje pasa su ugodan postupak za psa, uklanjanje nečistoće, pristupačniji i jeftiniji proizvod za njegu psa, potrebno je manje vremena, može se prakticirati bilo gdje te psu nije potrebno izlaganje vrućem zraku.

Nedostatci suhog pranja pasa

Nedostaci šampona za suho pranje pasa su ti da je zabranjeno korištenje kod pasa koji imaju parazite ili rane na koži, nije zamjena za pravo kupanje s vodom, čestim lizanjem dlake pas može unijeti kemikalije u organizam i pas može biti alergičan na sastojke šampona.

Ako vlasnik primijeti bilo kakvu promjenu na psu nakon korištenja šampona za suho pranje psa, treba odmah prestati s korištenjem istog i potražiti pomoć veterinara.

Kupanje psa

Barem jednom mjesečno se pas ipak treba kupati u vodi, a šampon za suho pranje se može koristiti dva puta u međuvremenu, kako bi umanjili neugodne mirise na psu i kako bi osvježili dlaku.

Pseću dlaku je potrebno dobro iščetkati prije bilo kakvog nanošenja šampona, nakon toga se na dlaku nanosi šampon za suho pranje pasa, ravnomjerno po cijelom krznu. Prilikom nanošenja šampona, vlasnik treba pripaziti da šampon ne uđe psu u oko.

Šampon je potrebno ostaviti na krznu nekoliko minuta, a pas za to vrijeme treba biti miran. Nakon par minuta s dlake se iščetka šampon pa se naknadno dlaka još pobriše ručnikom.

Postupak je najbolje raditi na otvorenom kako slučajno ne bi prah prosipali po cijeloj kući.

Šampon za suho pranje pasa

Šampon za suho pranje pasa možete napraviti tako da u staklenu posudu stavite 1.5 dkg sode bikarbone, nakon čega u posudu nakapajte 5 kapi eteričnog ulja. Na sve to dodajte i 1,45 dkg kukuruznog škroba te ponovo ukapajte još par kapi eteričnog ulja u smjesu. Uz pomoć drvenog štapića smjesu dobro izmiješajte sve dok se smjesa ne stopi sa sodom bikarbonom.

Saznajte sve i o ostalim savjetnima za njegu pasa koji već vam pomoći da na pravilan način njegujte psa i brinete o njemu.

Preuzeto sa Savjetnica.com

Foto: Waldemar Dabrowski/Shutterstock

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
9. siječnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross