0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
2. studenoga 2016.

Sigurno spavanje bebe

Piše Ana Zibar
Za siguran i miran san vaše bebe, trebate znati neka osnovna pravila, koja vam donosim u nastavku.   Glavica bebe treba biti otkrivena! Bebu polegnite tako da nožicama bude uz donji rub kinderbeta, kako se ne bi mogla zavući ispod pokrivača. Pazite da se beba ne pregrije! To možete provjeriti tako da opipate bebin vrat […]

Za siguran i miran san vaše bebe, trebate znati neka osnovna pravila, koja vam donosim u nastavku.

beba spava

 

Glavica bebe treba biti otkrivena! Bebu polegnite tako da nožicama bude uz donji rub kinderbeta, kako se ne bi mogla zavući ispod pokrivača.

Pazite da se beba ne pregrije! To možete provjeriti tako da opipate bebin vrat ili trbuščić, kako bi vidjeli da li joj je hladno ili toplo. Sukladno tome promijenite bebinu posteljinu, ako za time ima potrebe. Nikada nemojte provjeravati toplinu kod djeteta na njegovim šakama ili stopalima, za koje je normalno da su uvijek hladni.

Najbolja posteljina za bebe je pamučna posteljina, te pamučne dekice i lagane vreće za spavanje. Pazite da vreće za spavanje ne budu prevelike za bebu, kako se ne bi uvukla u njih. Kada dijete prekrivate, smijete ga prekriti samo do prsa, bez ikakvih trakica, vezica ili gumba.

Beba mora spavati na leđima! Na taj način ćete sigurno zaštititi bebu u snu.

Madrac na kojem beba spava, mora biti čvrsti i ravan, bez udubina na rubovima i koji dobro pristaje uz krevetić.

Temperatura sobe u kojoj beba spava mora biti ugodna, od 18 do 22 stupnja, te nemojte stavljati bebu da spava blizu radijatora, na sunčevom svijetlu ili blizu grijalice. Nikada za bebu ne smijete koristiti električni pokrivač ili termofor.

I naravno, nemojte pušiti u blizini bebe, a niti dozvoliti drugima da puše u bebinoj blizini.

Foto: redvisualq/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross