0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
16. kolovoza 2017.

Što je homeopatija

Piše Ana Zibar
Homeopatija je vrsta medicine kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi. Homeopatijom se možete liječiti cjelovito – to uključuje poboljšanje vašeg fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusiramo samo na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka. Kad je uzrok uklonjen simptomi sami prolaze. Cjeloviti […]

Homeopatija je vrsta medicine kod koje se koriste male doze tvari iz prirode kako bi potakle organizam da se sam liječi.

Homeopatijom se možete liječiti cjelovito – to uključuje poboljšanje vašeg fizičkog, psihičkog i emocionalnog stanja. Kod tretmana se ne fokusiramo samo na uklanjanje simptoma, nego liječenje njihovog uzroka. Kad je uzrok uklonjen simptomi sami prolaze. Cjeloviti homeopatski tretman cijelu osobu vraća u ravnotežu, i takav tretman se naziva konstitucijski tretman.

Homeopatija se može koristiti kao samostalna terapija (alternativna) ili kao dodatna terapija (komplementarna) uz liječenje klasičnom medicinom pri čemu se ove dvije vrste liječenja upotpunjuju. Dakle, možete se u isto vrijeme liječiti i kod svog liječnika i homeopata.

U liječenju homeopatijom koriste se homeopatski pripravci, zvani remedije. Napravljeni su iz prirodnih tvari, a dolaze u obliku malih bijelih kuglica tzv. globula ili u tekućem obliku. Više o remedijama ovdje.

Homeopatski pripravci nemaju popratnih pojava i potpuno su sigurni kada se pravilno koriste. To je zbog posebnog načina njihove pripreme zvanog potenciranje. Potenciranje je višestruko razrjeđivanje i tresenje ljekovite tvari. Razrjeđivanjem se postiže uklanjanje eventualnih toksičnih svojstava tvari, kao npr. kod otrovnih biljaka. Kombinacijom razrjeđivanja i tresenja se pojačava ljekovitost tvari jer to uzrokuje pojačanje njene ljekovite energije.

Homeopatijom se mogu liječiti svi, uključujući i trudnice i bebe.  Mogu je koristiti i osobe koje su vrlo senzitivne ili alergične, jer se koriste minimalne doze (najčešće „energetske“ doze) iscjeljujuće tvari. Ovo je metoda liječenja koja se preporučuje u svakoj životnoj dobi.

Preuzeto sa RomanaDekic.com 

Foto: Werbe Fabrik/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

15. veljače 2016.
1. studenoga 2011.
31. siječnja 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross