0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
27. kolovoza 2017.

Što naučiti sina prije puberteta

Piše Ana Zibar
Stručnjaci kažu da prilikom odgajanja sina trebate imati na pameti kakvog bi vi čovjeka voljeli vidjeti sa nekih 30 godina, a da bi se to ostvarilo sa pravilnim odgojem treba krenuti dok je dječak još mali. Važno je da učite svog sina da bude dobro dijete i i da odraste u divnog muškarca. Kako bi […]

Stručnjaci kažu da prilikom odgajanja sina trebate imati na pameti kakvog bi vi čovjeka voljeli vidjeti sa nekih 30 godina, a da bi se to ostvarilo sa pravilnim odgojem treba krenuti dok je dječak još mali. Važno je da učite svog sina da bude dobro dijete i i da odraste u divnog muškarca.

Kako bi dijete razvilo samopouzdanje važno je učiti ga da obavi samostalno zadatke, a ako zadatk obavi kako spada osjećat će se vrijednim i sposobnim kao osoba.

Tijekom odrastanja dječaci su skloniji izljevima bijesa koje uzrokuju testosteroni, a ako se tim problemom pozabavite dok su još mali uspjet ćete na vrijeme naučiti sina kako da upravlja svojim bijesom kako bijes ne bi počeo upravljati njime.

Što se izražavanja tiče najbolje je da sa svojim djetetom pričate oči u oči i da ga u svakoj prilici uključite u razgovor te mu pomognete da svoje osjećaje izrazi riječima. Mogli bi napraviti i listu zabranjenih izraza koju ćete objesiti na vidljivo mjesto.

Naučite dijete da preuzme odgovornost za svoje posljedice, a najvažnije je da mu pomognete da shvati kako je najbolje razmišljati o posljedicama prije nego napravi neku glupost.

Svaka se osoba kad tad u svom životu susreće sa porazom, pa će se tako i vaše dijete. Ono što je važno je da sinu objasnite kako poraz treba podnijeti sa stilom i dostojanstveno baš kao i pobjedu.

Dječaci mogu u jednakoj mjeri kao i djevojčice biti vrlo grubi i zločesti prema svojim prijateljima, a važno ih je usmjeriti da vode računa kako ne bi prešli granicu dobrog u lošeg.

Niti jedno dijete ne može biti kulturno ako ga roditelji tome ne nauče. Iz tog razloga je potrebno dijete učiti da dobrim manirama. Naučite dijete kako se vodi osnovna komunikacija, kako se rukuje i kako se pozdravlja i mnoge druge stvari koje su potrebne kako bi se kasnije lakše snalazilo u komunikaciji.

Neka pomaže drugima! Naravno nakon svake pomoći ga pohvalite kako bi bio svjestan i ponosan na svoj postupak. Neka nauči brinuti se o sebi, a s vremenom mu povećavajte zadatke odnosno nemojte raditi umjesto njega ono što on može napraviti sam, a što će mu kasnije u samostalnom životu itekako pomoći.

Vrlo je važno da muškarac bude jaka ličnost u svojoj vjeri, uvjerenjima i pouzdanosti zbog čega mu je potrebno još kao dječaku omogućiti alate koji će mu pomoći da se osjeća sposobnim i jakim. Prvi korak neka bude građenje samopouzdanja.

Naučite ga da vjeruje u sebe i pritom zapamtite da ste mu vi glavni vodič u tome! Svaka osoba pa tako i muškarci žele biti voljeni, zbog čega je važno dijete naučiti da se ponaša u skladu sa svojim uvjerenjima i vrijednostima te da nikada ne treba ići u istom smjeru gdje idu svi samo zato da bi ga netko volio.

Foto: Jeshoots/pexels.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

14. studenoga 2014.
25. siječnja 2015.
3. veljače 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross