0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
4. listopada 2019.

Što treba svaki roditelj

Piše Ana Zibar
Kažu da u današnje vrijeme nije lako biti roditelj, a ja kažem da biti roditelj nije bilo lako nikada, bez obzira na vrijeme. Roditeljstvo je najzahtijevniji posao na svijetu, ali to već i ptice na grani znaju, a najveća nagrada za najvažniji posao svakog roditelja su zadovoljna, dobro odgojena i sretna djeca. Kad pored sebe […]

Kažu da u današnje vrijeme nije lako biti roditelj, a ja kažem da biti roditelj nije bilo lako nikada, bez obzira na vrijeme. Roditeljstvo je najzahtijevniji posao na svijetu, ali to već i ptice na grani znaju, a najveća nagrada za najvažniji posao svakog roditelja su zadovoljna, dobro odgojena i sretna djeca.

Kad pored sebe imate sretno, zadovoljno i dobro odgojeno dijete, znate da ste napravili sve kako treba i da ste mu dali ono što vam je potrebno, a što je potrebno vama? Jeste li se ikad zapitali što vi trebate kako biste bili zadovoljan i sretan roditelj? Nemojte nikada to smetnuti s uma jer to nije nevažno i ne treba biti u drugom planu! Vi kao roditelj morate biti sretni i zadovoljni, kako bi takvi onda mogli biti prema svom djetetu i kako bi vaše dijete na kraju bilo isto takvo.

Važno!

Ne zaboravite da ste vi prvi primjer svom djetetu, a da bi mu mogli pružiti sebe u potpunosti, prvo trebate pružiti sebi ono što vam treba, a to su dobri prijatelji, partner koji vas podržava, pravo na samo svoj prostor i vrijeme za sebe.

Dobri prijatelji

U trenucima kada vam fali razumijevanja i podrške, kada trebate nekoga uz koga ćete se opustiti i nasmijati prijatelji su ti koji će vas najbolje razumijeti i koji će vam pružiti ono što vam treba. Ne zanemarujte prijatelje i njegujte svoje prijateljstvo koje vam u trenucima roditeljstva itekako može biti spas.

Partner koji vas podržava

Partner nije neophodan i samohrani roditelji se odlično snalažu, ali ipak je puno lakše kada uz sebe imate partnera s kojim odgajate djecu i koji vam je potpuna podrška u svemu. Važan je naravno i stabilan intiman odnos kako bi bili zadovoljniji i sretniji, a partner koji će vam uz to pomoći ne samo u odgoju djece već i u kućanskim poslovima postat će vaš princ na bijelom konju.

Pravo na svoj prostor

Mislim da nema roditelja koji ne žudi za prostorom u kojem će uhvatiti nekoliko minuta samo za sebe. Važno je da taj prostor bude oslobođen svih nepotrebnih stvari i da pruža mir kako bi se mogli barem malo odmoriti.

Vrijeme za sebe

Da bi svi mi roditelji dobro funkcionirali potrebno nam je vrijeme za sebe!!! Morate si priuštiti nekoliko trenutaka u danu u kojima ćete napuniti baterije, a kako bi u tome uspjeli dopustite vašim bližnjima da vam uskoče i tako pomognu onda kada osjećate da više ne možete.

I ne zaboravite da voleći sebe, brinući o sebi zapravo volite i brinete o svojoj djeci, jer sretan, odmoran i zdrav roditelj je najbolji roditelj!

Pusa!

Foto: skalekar1992/PixaBay

One comment on “Što treba svaki roditelj”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

7. travnja 2014.
25. svibnja 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross