0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
15. veljače 2017.

Strahovi u trudnoći

Piše Ana Zibar
Koliko god trudnoća glasila kao jedno prekrasno stanje, ona zapravo vrlo često zna biti i jedno vrlo osjetljivo i stresno stanje, s kojim se mnoge trudnice teško nose. Potpuno je normalno da vam se za vrijeme trudnoće javljaju određeni strahovi, te da živite u brizi, ali nije normalno ako je takvo stanje prisutno cijelo vrijeme. […]

Koliko god trudnoća glasila kao jedno prekrasno stanje, ona zapravo vrlo često zna biti i jedno vrlo osjetljivo i stresno stanje, s kojim se mnoge trudnice teško nose. Potpuno je normalno da vam se za vrijeme trudnoće javljaju određeni strahovi, te da živite u brizi, ali nije normalno ako je takvo stanje prisutno cijelo vrijeme.

ana trudnica

Svaka trudnica se boji da se tijekom trudnoće ne dogodi nešto loše, te da li je sa bebom sve u redu, a već pred kraj trudnoće počinju oni strahovi da li će ona to sve moći i da li će biti sposobna brinuti se o djetetu.

Kako bi sigurno i sretno koračale ka cilju, važno je da si od početka trudnoće postavite u glavi da će sve biti u redu za vrijeme i nakon trudnoće! Pozitiva privlači pozitivu! 🙂

Prihvatite da je strah sastavni dio trudnoće, ali mu se nikako nemojte prepustiti. Ukoliko zbog straha ne možete normalno funkcionirati, pod hitno morate pronaći način kako da ga se riješite!

Uvijek svaki svoj strah u trudnoći dijelite sa nekime, najbolje sa partnerom, čije dijete nosite. Glasno izgovorite svoje brige i strahove, jer će vam otvorena komunikacija pomoći da se bolje osjećate.

Podršku možete tražiti i od svoje obitelji, posebice od mame, koja će vas od svih ipak najbolje razumjeti i dati vam najbolje savjete, te će znati kako da vas umiri. Ako vas niti majka ne može umiriti, obavezno razgovarajte sa liječnikom i potražite stručnu pomoć.

Ukoliko ćete u trudnoći biti pod stalnim stresom, prijeti vam prijevremeni porod, što nije poželjno za bebu. Ako ste osoba koja uvijek brine o drugima, sada je vrijeme kada ta briga mora stati i kada se morate početi brinuti o samima sebi. Smanjite stres i posvetite se sami sebi, kako bi napravili dobro za vašu bebu.

Ako nikako ne znate kako da se smirite, pokušajte neke od ovih načina koji su pomogli mnogim trudnicama 🙂

Ukoliko je moguće da budete na bolovanju i da odmarate, napravite to odmah! Vi ste sada u stanju kada vam je potreban odmor, što znači da svakodnevni stres na poslu izbjegavajte u širokom luku, jer niti jedan posao nije vredniji od vaše bebe.

Ranije idite na spavanje, jer je vama potrebno puno odmora. Vaše tijelo sada radi 24h, zato vam je potrebno više sna. Idite u krevet prije ponoći i spavajte koliko god možete.

Postavite svoje priroitete, i ako vam je potrebna pomoć, ne ustručavajte se zatražiti ju. Vaše potrebe sada trebaju biti ispred drugih, i sada je jedino vrijeme kada zbog toga nećete biti sebični.

Znam da će mnoge od vas tražiti razne informacije vezane za trudnoću na interenetu, ali pokušajte se što manje opterećivati sa time, jer samo možete bespotrebno povećati strah. Brinite se samo o sebi i svojoj trudnoći, te slušajte samo svog liječnika.

Jedite zdravo, te konzumirajte što više voća i povrća. Zdravom prehranom ćete poboljšati emocionalnu i fizičku energiju.

Vježbajte, ako vam ginekolog to dopušta, te redovito radite vježbe disanja! Trudnicama se preporuča da svakodnevno meditiraju, prakticiraju jogu, plivaju i šetaju. Što više se opuštajte i ispunjavajte se pozitivnom energijom.

I obavezno se naučite reći ne! Za svoje dobro 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

7. studenoga 2014.
29. srpnja 2014.
31. listopada 2016.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross