0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. svibnja 2020.

Televizija ili šetnja?

Piše Ana Zibar
Odgajati sretnu djecu znači imati sluha za njih, živjeti prirodno, baviti se njima i stalno im se posvećivati! Koliko god se ponekad činilo teško pružiti im sve što im je potrebno, vrlo je važno tako ih odgajati jer onda možete biti sigurni kako nećete imati propusta i kako djeca neće biti razmažena. U današnje vrijeme […]

Odgajati sretnu djecu znači imati sluha za njih, živjeti prirodno, baviti se njima i stalno im se posvećivati! Koliko god se ponekad činilo teško pružiti im sve što im je potrebno, vrlo je važno tako ih odgajati jer onda možete biti sigurni kako nećete imati propusta i kako djeca neće biti razmažena.

U današnje vrijeme zapostavljeno je slušanje djece jer su djeca postala bića gledanja... Po cijele dane samo nešto gledaju, zbog čega im je zakržljala poslušnost i mašta koja je najvažnija u njihovom razvoju. Iz istog razloga djeca više ne doživljavaju svijet po pravim vrijednostima jer ono što gledaju je jače od onoga što čuju.

Doživljavanje svijeta

Djeca svijet prvo doživljavaju vizualno i zato treba postepeno uvoditi sve više onoga što mogu saznati iz priča i razgovora, jer tako bolje razumiju sebe i svijet oko sebe.

Osobine zbog kojih dijete odrasta u jaku osobu

Puno pričajte svojoj djeci, a zatim im dajte da puno crtaju sve ono što su čuli jer će tako razvijati svoje asocijativno i mentalno polje. I baš od tuda će se pokrenuti poslušnost, jer će naučiti prvo slušati, a onda i ćuti.

Vrijeme u prirodi

Igrice i televizor bi trebali koristiti minimalno jer ako im je draže gledati u crtiće nego izaći van na igru ili u šetnju, znači da ste negdje jako pogriješili.

Kada vam primjerice dođu gosti, djeca u 99% slučajeva baš onda žele vašu pažnju ili kada ste u dućanu izvode razne scene samo da bi dobila ono što žele, ali te probleme nikada nemojte rješavati na licu mjesta!

Zadovoljavanje primarnih potreba

Problem se rješava tako da im se daje svakodnevno ono što im je potrebno, kada im je to zadovoljeno nećete više imati takvih problema.

Zašto se važno igrati s djetetom

Kada živite prirodno sa svojom djecom, kada se baviti njima u dovoljnoj mjeri, kada znaju koliko su vam važna, neće se nikada pojaviti razmaženost.

Loše navike

Roditelji koji su svoju djecu navikli na poklone kojim im kupuju pažnju, zapravo su za djecu napravili najveće zlo, jer poklone smatraju zamjenom za pažnju i ljubav. Sva djeca koja uporno traže da im se nešto kupi, zapravo ne traže poklone već vašu pažnju.

Roditelji koji svojoj djeci poklone dovoljno pažnje i pripreme svoje dijete na odlazak u dućan nemaju problema s bacanjem pop podu jer dijete nije dobilo ono što želi.

Pokazivanje ljubavi

Djetetu je potrebno na vrijeme objasniti kako ne može uvijek sve dobiti, ali da to ne znači da ga vi ne volite. Djetetu treba objasniti kako je ljubav zajedno otići u šetnju i da je to vrjednije od svakog poklona. Dijete koje ne dobije adekvatnu pažnju potražit će ju u drugima, naprimjer u gostima.

Najveće greške u komunikaciji s djetetom

Pokloni su tu da se djetetu objasne neki blagdani ili događaji. Isto tako morate pripaziti što govorite pred djecom, jer ako im kroz svoje priče i primjere pokazujete nešto negativno i ona će tako razmišljati. Prvi primjer je vrlo važan, a prvi primjer ste im vi!

Djecu se ne smije tući

Djecu ne bi trebali kažnjavati, a najmanje batinama jer ta bol koja se nanosi batinama će u djetetu kasnije stvoriti mržnju, a ne promjenu u ponašanju ili željenu reakciju.

Kada s djetetom živite prirodno, baviti se njime i stalno mu pridajete ljubav i pažnju, ono neće biti zločesto i tada neće niti biti potrebe za kažnjavanjem i batinama. U takvim situacijama najbolje je pričati o svojim emocijama.

Obostrana ljubav

Kada vas dijete voli, kada je poslušno, poslušno zbog ljubavi koju osjeća prema vama, a ne zbog straha, ono vas razumije kada mu kažete da vas je nešto povrijedilo. Ako dijete povrijedite batinama, nanosite mu bol zbog koje nikada neće biti sposobno suosjećati s vama.

Što treba svaki roditelj

I zato pazite na koji način postupate prema svojoj djeci i koliko vremena stvarno provodite s njima jer su oni naša budućnost i njihova sreća i sigurnost ovisi isključivo o vama!

Foto: panaquip/PixaBay

3 comments on “Televizija ili šetnja?”

  1. Ana punoo te volim!
    Molim te dali me možeš pozdraviti u nekim od svojih videa na youtubeu?
    Puno bi mi to značilo!🤗
    Zovem se Emanuela Modrinjak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross