0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
21. siječnja 2015.

Tibetanska vježba za štitnjaču

Piše Ana Zibar
Štitnjača je organ bez kojeg naše tijelo ne bi moglo funkcionirati. Zato je bitno da pazimo na nju, a možemo joj pomoći i Tibetanskom vježbom, koja će ju pročistiti, omogućiti povećan dotok krvi u žlijezdu i pomoći joj u njenoj funkciji. Ovu vježbu bi bilo dobro izvoditi svakodnevno, a trebati će vam samo par minuta […]

Štitnjača je organ bez kojeg naše tijelo ne bi moglo funkcionirati. Zato je bitno da pazimo na nju, a možemo joj pomoći i Tibetanskom vježbom, koja će ju pročistiti, omogućiti povećan dotok krvi u žlijezdu i pomoći joj u njenoj funkciji.

vježbe štitnjača

Ovu vježbu bi bilo dobro izvoditi svakodnevno, a trebati će vam samo par minuta vremena. Na samom početku istrljajte dlanove, pa ih tople stavite na mjesto gdje se nalazi štitnjača. Držite dlanove na tom mjestu 10 sekundi.

Zatim popijte tri gutljaja vode ili svoju pluvačku, isto tri puta zaredom. Bitno je da gutljaju budu uzastopni. Nakon gutanja, izdahnite zrak. Dok izdišete zrak, prislonite bradu na prsa, pa prestanite disati na par sekundi.

Nakon toga polagano podižite glavu i ponovo udišite zrak. Glavu dižite sve dok njome ne dotaknete leđa. Zategnite što više vrat, tako da donju usnicu prebacite preko gornje. U ovom položaju ostanite nekoliko sekundi i prestanite disati. Ponovo počnite disati kada glavu počnete spuštati u početni položaj.

Sada ponovo bradu stavite na prsa, pa ju polako okrečite u lijevu, pa u desnu stranu. Dok izvodite ovu vježbu nemojte odvajati glavu od prsa. Ova vježba odlično masira štitnjaču.

Kada ste gotovi, svaku vježbu ponovite, i ponavljajte, sve dok svaku vježbu ne ponovite 10 puta. Vježbajte u ležećem ili stojećem položaju. Što češće budete izvodili ove vježbe, prije će vam se popraviti funkcija štitnjače. A osobama koje pate od hipotireoze, ove vježbice će biti od velike pomoći.

Svaku ovu vježbu trebate izvoditi sa ljubavlju, te osjetiti kako se ljubav širi od štitnjače prema cijelom tijelu. Morate voljeti svoje tijelo svaki dan, i budite mu zahvalni na svemu što obavlja za vas. Samo uz tu ljubav Tibetanske vježbe mogu pomoći.

Foto: ZibarPhotography 

One comment on “Tibetanska vježba za štitnjaču”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross