0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
13. srpnja 2018.

Uređenje dvorišta

Piše Ana Zibar
Imati dvorište nije jednostana stvar i koliko god je lijepo toliko zahtjeva i brige. Dok bi oni koji žive u stanu sve dali da imaju barem mali kutić svoje zelene oaze, toliko bi oni koji žive u kući sve dali da imaju toliko slobodnog vremena koliko ga imaju oni koji žive u stanu i koji […]

Imati dvorište nije jednostana stvar i koliko god je lijepo toliko zahtjeva i brige. Dok bi oni koji žive u stanu sve dali da imaju barem mali kutić svoje zelene oaze, toliko bi oni koji žive u kući sve dali da imaju toliko slobodnog vremena koliko ga imaju oni koji žive u stanu i koji osim čistoće doma ne moraju brinuti ni o čemu više.

Kod nas je situacija takva da sa svoje dvoje male djece živimo u kući sa još tri psa i ne moram vam onda niti pričati koliko posla imam oko dvorišta.

Tri psa

Godinama pokušavam imati travu, ali bezuspješno jer dovoljno je da se jedno od tri psa jednom dnevno zatrči po toj površini i trava ne raste.

Taj dio nam je zapravo predsrtavljao najveći problem jer površina dvorišta koja je bila predviđena za travu je na kraju bila površina puna suhe zemlje ili blata koje se raznosilo po dvorištu, ovisno o vremenskim prilikama pa vam niti ne moram pričati koliko je svakodnevnog posla bilo samo oko toga da se dvorište počisti.

Prostor za igru

Uz sve to u tom dvorištu se igraju i djeca i treba imati čisti dio za igru. Pa kada smo skoro već odustali od borbe sa travom meni je na pamet pala jedna ideja, pa sam rekla što nas košta probati.

Odlučila sam se na tu 'travnatu' površinu staviti koru od jele barem da uredno izgleda i da mi se više blato i prašina ne raznosi po dvorištu.

Kopanje dvorišta

I tako smo se bacili na posao. Prvo smo sve okopali i iskopali ostatke trave, zatim smo zemlju prekrili filcom protiv korova i onda smo na njega poslagali koru od jele.

Zatim smo detaljno oribali dvorište i malo ga presložili i dobili najbolje što smo za sada mogli dobiti, a to je uredno dvorište. A ono kako bi moglo još bolje izgledati ćemo ostaviti za neki drugi put.

Video cijelog postupka

U novom videu možete pogledati kako nam je dvorište izgledalo prije i kako nakon što smo malo zasukali rukave.

Foto: deedster/PixaBay

One comment on “Uređenje dvorišta”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

23. srpnja 2014.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross