0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
9. travnja 2020.

Uvijek čisti dom

Piše Ana Zibar
Trenutno živimo u vremenu kada se od nas zahtijeva da ostanemo doma kako bi sačuvali zdravlje nas i drugih. I zato je ovo idealno vrijeme da svoj dom dovedemo u red. Ako vam to predstavlja problem jer vam se čini kako se u ovim danima karantene vaš dom pretvara u sve veće "smetlište" u nastavku […]

Trenutno živimo u vremenu kada se od nas zahtijeva da ostanemo doma kako bi sačuvali zdravlje nas i drugih. I zato je ovo idealno vrijeme da svoj dom dovedemo u red. Ako vam to predstavlja problem jer vam se čini kako se u ovim danima karantene vaš dom pretvara u sve veće "smetlište" u nastavku vam donosim nekoliko savjeta kako da to spriječite i da uživate u čistom i mirišljavom domu cijeli dan.

NAMJESTITE KREVET

Prije nego započnete dan uvijek namjestite krevet. Koliko god vam se ne da ili žurite nešto drugo obaviti uvijek imate toliko malo vremena da lijepo namjestite jastuke i posložite prekrivač. Ovo je jednostavna navika koja će unijeti osjećaj urednosti u vašu sobu, a kada navečer krenete na spavanje uživat ćete u osjećaju lijeganja u uredan krevet.

UKLJUČITE PERILICU RUBLJA

Sljedeće što bi trebali napraviti odmah ujutro je uključiti perilicu rublja kako bi smanjili kaos u kupaoni. To vam ujedno smanjuje i nakupljanja prljavog veša za vikend, zato si olakšajte tako da perilicu rublja uključujete kad god vam se nakupi prljavog rublja dovoljne količine za jedno pranje.

Za sreću u domu morate izbaciti ove stvari!

RIJEŠITE SE PRLJAVOG POSUĐA

Odmah ujutro se riješite prljavog posuđa i nikako to ne odgađajte za kraj dana. Što prije to napravite imat ćete vremena za druge aktivnosti, a kuhinja će vam cijelo vrijeme izgledati čisto. Najbolje bi čak bilo da se na kraju dana prije spavanja riješite svog prljavog posuđa kako vas taj posao ne bi dočekao ujutro.

SLOŽITE ODJEĆU

Pretpostavljam da vas ima dosta koji prebacujete svoju odjeću preko stolca tijekom dana i da se ta količina odjeće gomila svako malo. Tako prebačena odjeća izgleda vrlo neuredno i zato prije nego krenete na spavanje pospremite svu odjeću koju ste tog dana nosili i oslobodite prostor kako bi ponovo prodisao i izgledao uredno.

Sređen dom = Sređene misli

POČISTITE ZA SOBOM

Čišćenje za sobom je idealan način da vaš dom uvijek bude čist. I zato nakon jela operite suđe, nakon korištenja umivaonika prebrišite ga, nakon što završite s bilo kojom zabavom vratite sve na mjesto. Ova navike će vam uštedjeti vrijeme i živce, a dom će vam stalno izgledati čisto i uredno.

UREDAN DOM

Prije spavanja se potrudite sve što treba vratiti na svoje mjesto. Ništa nemojte ostavljati za sutra koliko god ste umorni. Tako leći ćete u krevet mirniji, a ujutro se buditi u čistom i urednom prostoru koji će vam dati nove motivacije za naredni dan.

Kako se boriti s neredom u kući

PLANIRAJTE UNAPRIJED

Napravite i plan za sljedeći dan, od toga što ćete nositi sljedećeg dana, do toga kakve vas sve obveze očekuju sljedeći dan. Tako ćete bolje organizirati svoje vrijeme i rasporediti sve obveze, a ostat će vam vremena i za zabavu.

Ako ćete pratiti sve navedeno sigurno ćete uštedjeti svoju energiju i vrijeme za ono u čemu uživate, kuća će vam biti urednija, a vi zadovoljniji kroz cijeli dan.

Foto: Kranich17/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross