0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
16. siječnja 2018.

Vježbe za kralježnicu

Piše Ana Zibar
Ozljede u kralježnici se mogu prevenirati tako da se očvrsnu zglobovi i mišići zbog čega je najbolje raditi vježbe za kralježnicu kako bi se učvršćavanjem mišića smanjili bolovi i postali izdržljiviji i kako bi lakše podnosili ozljede. Ukoliko želite prevenirati ili umanjiti bol u leđima ili samo poboljšati držanje savjetuje se vježbati vježbe za kralježnicu […]

Ozljede u kralježnici se mogu prevenirati tako da se očvrsnu zglobovi i mišići zbog čega je najbolje raditi vježbe za kralježnicu kako bi se učvršćavanjem mišića smanjili bolovi i postali izdržljiviji i kako bi lakše podnosili ozljede.

kraljeznica-vjezbe

Ukoliko želite prevenirati ili umanjiti bol u leđima ili samo poboljšati držanje savjetuje se vježbati vježbe za kralježnicu koje se mogu raditi kod kuće, a najbolje ih je izvoditi 3 puta na tjedan.

VJEŽBA 1

Lezite na trbuh i glavu okrenite prema dolje, a ruke ispružite prema naprijed. Podignite ispružene noge i ruke i trbuh zadržavajte na podu. U ovoj pozi ostanite pola minute, pa se vratite u početnu poziciju.

VJEŽBA 2

I dalje ste na trbuhu i polako počnite podizati gornji dio tijela tako da zadržavate zdjelicu na podu i stvarate luk na leđima. Gornji dio tijela podignite koliko god možete bez da osjećate nelagodu. Ukoliko ste fleksibilni ispružite ruke na način da dlanovima pritišćete pod. U toj pozi ostanite 10 sekundi, pa ponovite cijeli proces.

VJEŽBA 3

Lezite na leđa i ruke ispružite pod kutem od 45 stupnjeva. Podignite desnu nogu i polako ju spustite preko ostatka tijela na pod. Ramena trebaju ostati u što ravnijem položaju i tako ostanite pola minute pa se vratite u početnu poziciju. Isti proces treba ponoviti lijevom nogom.

VJEŽBA 4

Stanite uspravno i ruke stavite na donji dio leđa. Leđa izbočite lagano unazad koliko god možete da ne osjećate nelagodu i ostanite u toj poziciji 3 sekunde, pa se vratite u početni položaj.

VJEŽBA 5

Lezite na leđa i pete i nofe ispružite na pod. Podignite desno koljeno pa ga rukama privucite prsima i držite koljeno u toj poziciji pola minute, pa ga vratite u početni položaj. Istgu vježbu ponovite drugom nogom.

VJEŽBA 6

Stanite u četveronožni položaj i napravite luk u donjem dijelu leđa podižući abdomen prema gore. U isto vrijeme spustite glavu prema dolje i ostanite u ovoj pozi pola minute. Vratite se u početni položaj. Napravite luk na način da spuštate abdomen prema dolje u suprotnom smjeru dok istovremeno podižete glavu. U toj poziciji ostanite pola minute pa ponovite cijeli postupak.

VJEŽBA 7

Stanite se na sve 4 pa podignite desnu nogu prema gore, a lijevu ruku ispred sebe. U toj poziciji ostanite 10 sekundi nakon čega se vratite u prvotni položaj. Istu vježbu ponovite desnom rukom i lijevom nogom.

VJEŽBA 8

Sjednite na koljena i polako se počnite naginjati prema naprijed s rukama ispruženim ispred glave tako da dodirujete pod. Držite glavu iznad poda i u toj poziciji ostanite pola minute.

Foto: arhy82/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross