0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
28. studenoga 2016.

Vožnja automobila u trudnoći

Piše Ana Zibar
Za trudnicu vozača vrijede malo drugačija pravila nego za osobe koje nisu u drugom stanju. Pa o čemu se točno radi donosim u nastavku 🙂 Prvo se postavlja pitanje da li uopće trudnice trebaju voziti. Pa mogu voziti, ali ne u potpunosti! Za vrijeme prva tri mjeseca trudnoće kod žene dolazi do velikih promjena, zbog […]

Za trudnicu vozača vrijede malo drugačija pravila nego za osobe koje nisu u drugom stanju. Pa o čemu se točno radi donosim u nastavku 🙂

trudnica

Prvo se postavlja pitanje da li uopće trudnice trebaju voziti. Pa mogu voziti, ali ne u potpunosti! Za vrijeme prva tri mjeseca trudnoće kod žene dolazi do velikih promjena, zbog čega se može iznenada javiti vrtoglavica ili problemi sa cirkulacijom, pa se vožnja u autu ne preporuča. Za vrijeme drugog tromjesečja vožnja u autu ženi ne bi trebala predstavljati nikakav problem.

Što se tiče vožnje auta u zadnjem tromjesečju, žena smije voziti samo kratke relacije. To je tako zbog bebe koja je veća svakog dana, te koja ima sve manje mjesta u trbuhu, pa joj se ne sviđa kada je mama pritisnuta pojasevima i kada je zgrčena. U tim trenucima beba može lagano udarati majku što mami može skrenuti pozornost sa vožnje i dovesti je u opasnost. Zato šest tjedana prije poroda trudnice ne smiju voziti same, te je najidealnije da budu suvozači.

Ukoliko se trudnica sprema na dugu vožnju, trebala bi raditi česte pauze, te piti i jesti dovoljno. Od petog mjeseca trudnoće sigurnosni pojas smeta trudnici. No, to nije razlog da se trudnica vozi bez pojasa i ne smije se voziti bez pojasa! Pravilno vezanje pojasa u trudnoći izgleda tako da pojas mora preći preko trbuha i butina, a kako bi spriječili da pojas padne, možete kupiti posebne dodatke za trudnice. Pojas se veže u tri točke, tako da prolazi ispod trbuha, kako bi se izbjegao pritisak na trbuh.

Foto: redgular/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

23. lipnja 2017.
18. siječnja 2016.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross