0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. travnja 2019.

Zašto kastrirati životinju

Piše Ana Zibar
Kastracija kućnih ljubimaca osim što je važna za samu životinju, važna je i za životinje koje ih okružuju. Kastracija je najbolji način prevencije neželjenih štenaca ili mačića i najbolja prevencija od upala i tumora reproduktivnih organa koje su često razlog smrtonosnih bolesti životinja. 5 RAZLOGA ZA KASTRACIJU: Kastracijom se sprječava nekontrolirano povećanje populacije kućnih životinja, […]

Kastracija kućnih ljubimaca osim što je važna za samu životinju, važna je i za životinje koje ih okružuju. Kastracija je najbolji način prevencije neželjenih štenaca ili mačića i najbolja prevencija od upala i tumora reproduktivnih organa koje su često razlog smrtonosnih bolesti životinja.

5 RAZLOGA ZA KASTRACIJU:

  1. Kastracijom se sprječava nekontrolirano povećanje populacije kućnih životinja, a time i okrutno, nasilno gašenje njihovih života, kao i rađanje neželjenih mačića i štenaca uz koje je uvijek ide problem njihovog udomljavanja.
  2. Kastracijom se štiti od bolesti poput tumora maternice i dojki, spese, piometra i raka prostate, a kastrirana životinja živi duže.
  3. Kastrirana životinja rijeđe završava na ulici gdje je čekaju automobili, hladnoća, glad, žeđ, bolesti i izgubljenost.
  4. Kastracijom se sprječava psihička patnja životinje, njezina depresija, agresivnost prema drugim životinjama, bježanje od kuće u potrazi za partnerom kakobi zadovoljila svoje prirodne nagone.
  5. Kastracija je operacija koje se obavlja rutinski i životinja već nakon nekoliko sati od operacije može sve obavljati samostalno.

Što je kastracija?

Kastracija životinja je operativno uklanjanje spolnih organa kod ženke (sterilizacija) i testisa kod mužjaka (kastracija). Kastracija nije prirodna, ali je nužna kako bi se pomoglo životinjama jer se svake godine ubija velik broj mačaka i pasa zato što se nema tko na zadovoljavajući i odgovoran način brinuti o njima. Kako bi to spriječili rješenje je kastracija kućnih ljubimaca.

Kada je najranije moguće izvršiti kastraciju?

Kastraciju životinja veterinara preporučaju napraviti prije prvog tjeranja. Neki se boje kako će životinja zaostati u rastu zbog kastracije, ali to nije tako već naprotiv kastracija u mladosti kod svih životinja dovodi do produljenja rasta epifize, što kao rezultat donosi viši rast.

Kastracijom se ne utječe na temperament životinje i nema utjecaj na sposobnost debljanja, koja ovisi isključivo o količini hrane koju životinja pojede.

Obzirom da su životinje odvojene od svog prirodnog staništa, mi kao ljudi moramo preuzeti odgovornost za njih, njihovu dobrobit i razmnožavanje. I zato vas molim da budete savjestan skrbnik i na ovaj način spasite mnoge živote koji su osuđeni na nasilnu smrt, lutanje i skloništa.

Kastrirajte kako bi spriječili patnju i smrt te omogućite životinjama miran i dug suživot s ljudima i ostalim životinjama. Uklanjanje predrasude i potičite kastraciju!

Ako ne možete udomiti ulične mačke - kastrirajte ih i vraćajte ih na mjesto s kojih ste ih uzeli! Ne kupujte životinje već udomite napuštenog psa ili mačku.

Jeste li znali da samo jedna kuja i njeno potomstvo tijekom sedam godina mogu donijeti na svije 67.000 štenaca, da samo jedna mačka i njeno potomstvo tijekom sedam godina mogu donijeti na svijet 420.000 mačića i da čak 25% čistokrvnih pasa veći dio svog života provede u skloništu!!!

Foto: Stock Snap

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross