0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
6. travnja 2020.

Život je lijep

Piše Ana Zibar
Živimo u potpuno ludom vremenu, vremenu opake bolesti, izoliranosti od ljudi, stopiranju poslova i potresa koji su promijenili naše živote u potpunosti, ali ja, ja sam jako sretna... Jesam li čudna? Mislim da ne... A sada ću vam napisati i zašto! Da ludo je vrijeme, ništa više nije normalno, ali ono najbitnije imam pored sebe!!! … Nastavi čitati Život je lijep

Živimo u potpuno ludom vremenu, vremenu opake bolesti, izoliranosti od ljudi, stopiranju poslova i potresa koji su promijenili naše živote u potpunosti, ali ja, ja sam jako sretna... Jesam li čudna? Mislim da ne... A sada ću vam napisati i zašto!

Da ludo je vrijeme, ništa više nije normalno, ali ono najbitnije imam pored sebe!!! Zdrava obitelj i čitavi krov nad glavom sve je što mi treba kako bi mogla nastaviti živjeti dalje, a na sve drugo čovjek se navikne...

Kukanje nije rješenje

Znam da sada mnogi od vas kukaju i krive sve oko sebe za situaciju koja nam se svima događa, ali promislite samo malo, trunčicu, kako je onima koji su zaraženi, njihovim obiteljima, onima koji su izgubili krov nad glavom nakon strašnog potresa koji nas je zadesio, onim obiteljima koje su izgubile svoje bližnje zbog opake bolesti ili potresa... E to je tragedija! Ovo sve ostalo, sve ostalo će proći, a ako ostanete zdravi u glavi, s pozitivnom motivacijom za dalje, sigurno će se sve dobro završiti, možda čak i bolje!!!

Kod nas trenutno situacija izgleda ovako, imamo školu od doma, paralelno i vrtić, Bojan je ostao bez svih poslova, a ja, meni je ostao još samo jedan, a to je moj Ženski Svijet, ostalo sve je stalo...

Izliječite depresiju pomoću prirode

Nema žaljenja

Ali ne žalim se, mada sada imamo manje vremena nego ikad jer koliko god se činilo doma smo i ne idemo nikuda zbog izolacije, tu su aktivnosti koje treba uskladiti i ispuniti sve u danu, škola i moj posao. Da, računi su ostali, da plaćanje doprinosa za naše obrte su ostala, ali ostalo je i vrijeme ispred nas, a ja sam sigurna kako ćemo to sve nadoknaditi.

Raditi od doma nije jednostavno, čak niti kada su djeca u školama i vrtićima, a kamoli kada su djeca doma 24 sata, ali snalazimo se. I zato sam vam svima ovim tekstom samo htjela dati mali primjer kako mi to uspijevamo, pa vam možda malo i pomognemo da se bolje nosite s novonastalom situacijom.

Kako izgleda naš dan

Naš dan započinje uz puno ljubavi i maženja, koja je djeci u ovim trenucima prijeko potrebna! Nakon naše jutarnje rutine maženja, pričanja i doručka dan nastavljamo školom od doma. Naša škola od doma u potpunosti se razlikuje od državne škole koja se provodi na televiziji...

Većina vas zna, a oni koji ne znaju moj stariji sin Vito ide u Waldorfsku školu koja se u normalnim okolnostima u potpunosti razlikuje od državne škole, pa se tako i sada škola od doma razlikuje.

Jutarnja rutina

Svako jutro na email dobijemo što trebamo po rasporedu taj dan učiti, raditi i toga se pridržavamo. Škola nam traje od 4-6 sati, kako koji dan, ovisno o količini predmeta koja nam je taj dan zadana. U školu ponekad uključujemo i mlađeg brata Brunu koji se odlično snalazi, a kada mu se to ne da igra se s tatom.

Kada škola završi, počinju neke zajedničke aktivnosti kao što su igra u dvorištu (hvala Bogu imamo ga) ili šetnja šumom koja nam je ispred kuće. Ako nam vrijeme to ne dopušta pokušavamo biti što maštovitiji i kreativniji u igranju kod kuće. I ubrzo nam se već spušta mrak.

Vrijeme leti

Vrijeme nam stvarno brzo proleti i ne okrenemo se, a već je vrijeme za spavanje. U ovim situacijama kakve su sada, pogotovo nakon potresa, kada je dečkima vrijeme spavanja zajedno legnemo u krevet svi četvero i čitamo neke lijepe i opuštaju priče, nakon čega dečkima puštam i dječje meditacije za ljepši san ili samo opuštajuću glazbu. Kada oni mirno utonu u san, dolazi moje vrijeme za rad.

Vjerojatno se pitate od kud mi snage navečer za početak rada i kreativnosti koja je uključena u moj posao, ali djeca su moj okidač, oni me tjeraju da idem dalje i da radim čak i u kasne sate, oduvijek je to tako bilo, pa se niti sada nije ništa promijenilo, jedino što im se sada kroz dan daje više nego ikad, ali paše mi to jer mi je kronično falilo vrijeme provedeno s njima i posvećeno samo njima.

I tako radim svaku večer do sitnih jutarnjih sati... Montiram, pišem vam tekstove, smišljam što ću vam dalje snimati, itd.

Nije da baš imam puno mogućnosti za snimanje sada kada smo u izolaciji, ali snalazimo se, ideje nekako dolaze.

Važan trenutak ljudske povijesti

Najljepše stvari ne koštaju ništa

Tako nam ukratko izgleda radni tjedan, a kada dođe vikend, onda radimo generalku svakog djelića našeg doma. Kada s time završimo i kada nam počnu praznici, puno ćemo kuhati, crtati, čitati i uživati u svim stvarima koje su najljepše, a ne koštaju ništa.

Zapravo trenutno jedva čekam da krenu praznici i da malo stane škola od doma kako bi se kroz dan malo više mogla posvetiti svome poslu, a navečer kad djeca zaspu imala više vremena za samu sebe. Mnogi od vas sada ništa nemaju za raditi kada su doma, a ja vam savjetujem da radite ono što bi ja, puno čitajte, opuštajte se, promišljajte, radite na sebi!

Sve se događa s razlogom

Uživajte u trenutku

Uživajte u ovim trenucima koliko god oni bili čudni i teški jer jednom će proći, a vi ćete se morati vratiti u punoj snazi i vrlo brzo će doći vrijeme kada će vam ponovo faliti malo mira i vaša obitelj.

Zato sada uživajte u svemu tome!!! Cijenite ovo što vam je sada dato jer je tu s razlogom! Vjerujte mi, svi vi koji niste bolesni i imate krov nad glavom, vi ste najsretniji ljudi na ovoj planeti!!!

Vaše misli = Vaš život

Iza svake kiše dolazi sunce

Budite zahvalni i ne gubite vjeru za dalje jer sve će biti u redu, još i bolje!!! Iza svake kiše dolazi sunce i nakon najružnijih stvari dolaze one najljepše!!! Uvijek je tako bilo i bit će, samo vjerujte!!!

Volim vas sve i držite mi se!!! Pusa velika i ostanite doma!!!

Foto: Anrita1705/PixaBay

9 comments on “Život je lijep”

  1. Svaki dan je novi početak,kao san,svaki dan nešto drugo. Ako želimo da sve bude savršeno, moramo dati sve od sebe. Zato si ti savršena i od sveg srca ti želim zahvaliti na uloženom trudu u svakom poslu. Stvarno si posebna. Zato te toliko volim...❤

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

29. siječnja 2015.
20. prosinca 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross