0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
23. studenoga 2015.

Namirnice koje se ne čuvaju u hladnjaku

Piše Ana Zibar
Kako bi namirnice zadržale što dulje svoj okus u potpunosti i svježinu, bitno je na koji način ih čuvate. Mnoge se namirnice ne spremaju u frižider, kao što to mnogi i rade, a o kojim je namirnicama riječ i na koji način se treba držati koja namirnica, pogledajte u novom videu 🙂 [fvplayer src="http://vimeo.com/108118545" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/07/savjeti-za-namirnice.jpg"] […]

Kako bi namirnice zadržale što dulje svoj okus u potpunosti i svježinu, bitno je na koji način ih čuvate. Mnoge se namirnice ne spremaju u frižider, kao što to mnogi i rade, a o kojim je namirnicama riječ i na koji način se treba držati koja namirnica, pogledajte u novom videu 🙂

[fvplayer src="http://vimeo.com/108118545" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/07/savjeti-za-namirnice.jpg"]

Neki ljudi u frižideru drže kavu, kojoj tamo nikako nije mjesto! U frižideru se stvara kondenzacija, pa to utječe na okus mljevene kave, kao i kave u zrnu. Najbolje mjesto za držanje kave je hermetički zatvorena posuda, koju ćete čuvati na sobnoj temperaturi i na tamnom mjestu.

Ljuti umaci na sobnoj temperaturi mogu trajati i do 3 godine, pa ih nikako nemojte spremati u frižider. Ljuti umaci u frižiderima traju do godine dana.

Tikvice je najbolje držati na sobnoj temperaturi, jer će tako imati rok trajanja i do mjesec dana. U frižideru se tikvice osuše i propadaju.

Potpuno je krivo mišljenje da se svježina kruha održava držanjem kruha u frižideru! Svježi kruh trebate spremiti u zamrzivač, ako želite zadržati svježinu, a na sobnoj temperaturi ostavite onu količinu kruha, koju mislite pojesti u sljedećih nekoliko dana.

Držanje krumpira u frižideru može uništiti njegov okus, pa ga je najbolje držati u ormaru, na tamnom mjestu, ali u papirnatoj vrećici. Držanje krumpira u plastičnoj vrećici utječe na brzo propadanje krumpira, zbog vlage koja se u njoj zadržava.

Paradajz nikada ne smijete držati u frižideru, kao ni u plastičnoj vrećici. Da bi očuvao svoj okus i boju, paradajz držite na sobnoj temperaturi.

Luk uvijek treba biti pospremljen u mrežastu vrećicu koja ima dotok zraka. Čuvajte luk na sobnoj temperaturi, ali ga ne stavljajte pored krumpira, jer krumpir ispušta vlagu, zbog koje luk može istruliti.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

11. srpnja 2014.
11. travnja 2020.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross