0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
15. ožujka 2021.

Mačke su najbolji terapeuti

Piše Ana Zibar
Kada je riječ o našem zdravstvenom stanju mačke su jako senzibilne! Mačke mogu je jasno vidjeti kada ste bolesni ili kada se ne osjećate dobro, a zbog pozitivnog učinka koji imaju na ljude, mačke su se počele koristiti i za liječenje životinja. Postoji li bolji opuštajući zvuk od predenja mačke? Mislim da ne :), a […]

Kada je riječ o našem zdravstvenom stanju mačke su jako senzibilne! Mačke mogu je jasno vidjeti kada ste bolesni ili kada se ne osjećate dobro, a zbog pozitivnog učinka koji imaju na ljude, mačke su se počele koristiti i za liječenje životinja.

Postoji li bolji opuštajući zvuk od predenja mačke? Mislim da ne :), a osim njihovog umirujućeg zvuka predenja, mačke imaju jako dobar i pozitivan utjecaj na zdravlje čovjeka, neke od utjecaja donosim u nastavku.

Predenje mačke

Za početak ću se zadržati kod predenja mačke jer tome svakako treba posvetiti više pažnje! Predenje mačke ima opuštajući učinak, ali može doprinijeti i više od toga jer ujednačeni zvuk brujanja mačke ima ljekovit učinak na kosti i u tome je tajna zašto se prijelomi kostiju kod mačaka liječe puno brže nego kod ostalih životinja, a istraživanja su pokazala kako je za to odgovorna frekvencija predenja koja je oko 25 herca. Zbog svega toga predenje je učinkovito i kod ljudi, posebice kada su u pitanju kosti.

Terapija mačkama pomaže djeci s ADHD-om i starijim ljudima s demencijom jer pacijentima pružaju osjećaj sreće te djeluju protiv osjećaja usamljenosti.

Mačke liječe ono što nitko ne može

Terapijske mačke

Ono što je dobro znati je to da terapijske mačke nisu posebno obučene mačke, jer su mačke otvorene prema strancima i povezane su s ljudima i zato je svaka mačka prikladna za liječenje. Primjerice djeci koja imaju problem s čitanjem se savjetuje da redovito čitaju mačkama jer su mačke dobri slušatelji koji ne kritiziraju, što djeci daje sigurnost i pomaže im u čitanju.

Suprotno najčešćem mišljenju kako mačke negativno djeluju na malu djecu, posebno na novorođenčad, istraživanja pokazuju kako baš djeca koja odrastaju uz mačke imaju manji rizik od razvoja alergija. Djeca koja odrastaju s mačkama imaju i druge prednosti, pa tako mačke  pozitivno utječu i na razvoj osobnosti djeteta jer se dijete brže nauči preuzeti odgovornost i razvija bolje socijalne vještine.

Idealna voda za mačke

Problemi sa srcem

Ono za što su mačke definitivno najbolji doktori su problemi sa srcem! Kada ste pod stresom i kada vam raste krvni tlak mačke mogu spasiti stvar jer imaju pozitivan utjecaj na razinu stresa, zbog čega se automatski smanjuje i rizik od bolesti. Istraživanja pokazuju kako u kućanstvima s mačkama ima 30% manje srčanih udara.

Kada je riječ o vašem zdravstvenom stanju mačke su jako senzibilne jer jasno vide osjećate li se dobro i jeste li bolesni, a ako primijete nešto loše neće se odvajati od vas dok vam ne pomognu.

Vožnja mačke u automobilu

Smanjenje razine stresa

I za kraj ono što se ponavlja cijelo vrijeme, ali što je najvažnije znati je da mačke smanjuju razinu stresa svojih vlasnika! Tijekom maženja mačke povećano se ispuštaju hormoni sreće te se istovremeno smanjuje nastajanje hormona stresa, a predenje mačke još pojačava efekt opuštanja.

I zato ako vodite život pun stresa svakako nabavite mačku koja će vam itekako pomoći, olakšati stresne situacije i imati pozitivan učinak na vas i vaše zdravlje! Naravno savjetuje se da mačku udomite i spasite jer ćete uz obilje zdravstvenih učinaka, dobiti i živo biće koje će vam do kraja života biti zahvalno, a ta ljubav je nemjerljiva!

Foto: OrsiO/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

21. veljače 2016.
17. travnja 2019.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross