0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
13. veljače 2017.

Autosjedalice za bebe i djecu

Piše Ana Zibar
Nedavno sam na testiranje dobila dječje autosjedalice Kiddy, koje su u 11. mjesecu 2016. godine, proglašene najsigurnijim autosjedalicama. Snimila sam video u kojem sam vam pokazala kako one izgledaju i koje su njihove glavne odlike. Video možete vidjeti na mom YouTube kanalu niže. Kiddy PhoenixFix 3 Prva autosjedalica koju smo isprobali je za manje dijete, […]

Nedavno sam na testiranje dobila dječje autosjedalice Kiddy, koje su u 11. mjesecu 2016. godine, proglašene najsigurnijim autosjedalicama. Snimila sam video u kojem sam vam pokazala kako one izgledaju i koje su njihove glavne odlike. Video možete vidjeti na mom YouTube kanalu niže.

Kiddy PhoenixFix 3

Prva autosjedalica koju smo isprobali je za manje dijete, a zove se Kiddy PhoenixFix 3, te je za dijete od 9-18 kila. Ovaj model autosjedalice je pobjednik ADAC i Stiftung Warentest testiranja. Izrađena je u skladu sa europskom normom ECE-R44/04, a namijenjena je za djecu od 9 mjeseci do 4 godine starosti.

Kiddy PhoenixFix 3 prati rast djeteta, ima novi prednji štit, maksimalnu bočnu zaštitu, Kiddy Shock Absorber i K-fix konektor. Ono što je meni važno i što mi se sviđa, je da je moderna, udobna i prije svega sigurna!

Ima dodatni jastuk na kojem sjede djeca između 9 i 11kg, a kasnije se može ukloniti. Ima oslonca za noge koji se može namjestiti u 5 položaja i uzglavlje koje se može podići. Na uzglavlju se nalazi oznaka koja mora biti u ravnini s djetetovim očima i prema njoj se namješta visina uzglavlja. Naslon za leđa može se nagnuti kako bi djetetu bilo udobnije, posebno tijekom dužih putovanja.

Najranjiviji dijelovi djetetovog tijela su glava i vrat. Zato što je u toj dobi djetetova glava puno veća i teža u odnosu na ostatak tijela nego kod odraslih. U slučaju udara, prednji štiti apsorbira nastalu silu i djeluje kao zračni jastuk. Zbog posebnog oblika štita gornji dio tijela se naginje preko štita, te se tako smanjuje pritisak na vrat. Time se smanjuje postotak ozljeda vrata i vratne kralježnice čak 5 puta! Dijete se istegne i vrati u početni položaj i tada ne dolazi do naprezanja pojedinih zona vrata ili tijela za razliku od sjedalica s vlastitim pojasom (klasične autosjedalice).

Napredni tehnološki materijal koji apsorbira energiju tzv. "Honey Comb 2" korišten  je u osjetljivim dijelovima autosjedalice - području oko glave i ramena, kako bi se ta osjetljiva zona dobro zaštitila. Dok sve druge autosjedalice imaju stiropor u bočnoj zaštiti, Kiddy koristi "Honey Comb 2" i zato ima najbolje ocijene na testovima bočnog udara.

Kiddy koristi Shock Apsorbere koji djeluju na sigurnosni pojas tako da apsorbiraju energiju koja je nastala u sudaru ili prilikom naglog kočenja.

Ima Isofix, ali se može koristiti i u autima koji nemaju Isofix.

Tehničke karakteristike:

 • Grupa: 1
 • Dob: oko 9 mjeseci - 4 godine
 • Težina djeteta: 9-18kg
 • Standard: ECE-R44/04
 • Dimenzije: visina 60-68 cm, širina 53 cm, dubina 45-50 cm
 • Nagib naslona: 90°-115° (ovisi o vrsti automobila)
 • Odobrena za korištenje u avionu
 • Odgovara za svako vozilo s ugrađenim sigurnosnim pojasom u 3 točke uporišta i/ili isofix sustavom

Jamstvo vrijedi 24 mjeseci.

Kiddy Cruiserfix 3

Druga autosjedalica koju smo isprobali se zove Cruiserfix 3, te predstavlja maksimalnu sigurnost za djecu koja više nisu mala, ali nisu ni dovoljno velika 🙂

Nova Kiddy autosjedalica u kategoriji 2/3 ističe se pojačanom bočnom zaštitom, u skladu je sa europskom normom ECE-R44/04 i zadovoljava najviše sigurnosne standarde. Cruiserfix 3 ima dublje sjedalo i oslonac za noge koji se može namjestiti u 5 položaja zbog čega pruža djetetu veću udobnost, ali i sigurnost jer prati ergonomiju tijela. Cruiserfix 3 mogu koristiti djeca od 3. godine (15 kg) do 12.godine (36 kg).

Cruiserfix 3 može se prilagoditi svakom djetetu individualno. Uzglavlje i širina bočne zaštite prate djetetov rast. Kada se podiže uzglavlje, bočna se zaštita proporcionalno širi. Na uzglavlju se nalazi oznaka koja mora biti u ravnini s djetetovim očima i prema njoj se namješta visina uzglavlja. U svakom trenutka korištenja od 3. do 12. godine autosjedalica će savršeno pratiti rast djeteta.

Napredni tehnološki materijal koji apsorbira energiju tzv. "Honey Comb 2" korišten  je u osjetljivim dijelovima autosjedalice - području oko glave i ramena, kako bi se ta osjetljiva zona dobro zaštitila. Dok sve druge autosjedalice imaju stiropor u bočnoj zaštiti, Kiddy koristi "Honey Comb 2" i zato ima najbolje ocijene na testovima bočnog udara.

Dijete je u autosjedalici uvijek vezano sigurnosnim pojasom iz auta, a taj pojas dizajniran je za odrasle. Kiddy koristi Shock Absorbere koji djeluju na pojas i smanjuju pritisak sile koju dijete trpi u slučaju sudara ili naglog kočenja.

Na autosjedalici su crvenom bojom označeni dijelovi kroz koje mora proći sigurnosni pojas. Tako se jednostavnije veže autosjedalica i manji je rizik od pogrešne uporabe.

Ima Isofix, ali se može koristiti i u autima koji nemaju Isofix.

Tehničke karakteristike:

 • Grupa: 2/3
 • Dob: 3 - 12 godina
 • Težina djeteta: 15-36kg
 • Standard: ECE-R44/04
 • Dimenzije: visina 65-83 cm, širina 55-64 cm, dubina 45-50 cm
 • Nagib naslona: 90°-115° (ovisi o vrsti automobila)
 • Odgovara za svako vozilo s ugrađenim sigurnosnim pojasom u 3 točke uporišta

Jamstvo vrijedi 24 mjeseci.

Obje autosjedalice su nam ostavile odličan prvi dojam, te imaju više prednosti od onih autosjedalica koje trenutno imamo, a sa kojima i nismo baš zadovoljni. Sada ćemo ih testirati kroz mjesec dana, pa ću vam napisati recenziju, u kojoj ćete moći više saznati o mojom dojmovima jedne i druge autosjedalice.

Više o Kiddy Autosjedalicama možete saznati na web-u Svijet Beba, gdje direktno možete naručiti svoju Kiddy autosjedalicu, ili ju možete osobno pogledati u dućanu Svijet Beba, koji se nalazi na adresi Av. Dubrava, II Poljanice 6, 10 000 Zagreb, Hrvatska.

4 comments on “Autosjedalice za bebe i djecu”

   1. Djeca se u sjedalicama ne voze u jaknama, skafanderima, dijete od 9mj nije sigurno u sjedalici koja je okrenuta u smjer voznje, starije dijete je krivo zavezano pojasom...To je samo dio.

    1. Po mojim saznanjima djeca se u sjedalicama smiju voziti u jaknama.. Ukoliko sam u krivu, hvala na ispravku 🙂 Moje dijete ima 15 mjeseci, tako da je smjer vožnje za njega u ovom slučaju ispravan 🙂 Nisam primijetila da je starije dijete krivo vezano.. I eto, nadam se da sam ti uspjela odgovoriti na dio 🙂 Ono što ti želim reći je, hvala na gledanju videa i upijanju informacija o Kiddy autosjedalica, što mi je bio jedini cilj 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

12. svibnja 2014.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross