0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. rujna 2019.

Pravilna njega intimnog područja

Piše Ana Zibar
Svi znamo da je vrlo važno voditi računa o higijeni i zdravlju cijelog tijela, pa se tako svi mi od glave do pete brinemo o koži, kosi, noktima, ma zdravlju cijelog organizma, ali ipak postoji dio tijela koji se često zanemaruje, a u društvu se o tome najmanje priča. Riječ je o njezi intimnog područja, […]

Svi znamo da je vrlo važno voditi računa o higijeni i zdravlju cijelog tijela, pa se tako svi mi od glave do pete brinemo o koži, kosi, noktima, ma zdravlju cijelog organizma, ali ipak postoji dio tijela koji se često zanemaruje, a u društvu se o tome najmanje priča.

Riječ je o njezi intimnog područja, koja je jednako važna kao i njega ostalih dijelova tijela. Intimno područje je vrlo osjetljivo, zbog čega je podložno napadima gljivica i bakterija, a pravilna intimna higijena je važna tijekom cijele godine, posebice za vrijeme velikih vrućina kada se tijelo dodatno znoji.

Važno je da postignete ravnotežu, što znači da intimno područje ne smijete previše prati, a ni premalo te nikako ne smijete koristiti grube preparate prilikom tretiranja. Nažalost svako odstupanje od navedenog balansa rezultira infekcijama i iritacijama.

U slučaju da osjetite nelagodu intimnog područja ili primijetite bilo kakve promjene savjetuje se da posjetite liječnika.

Kvalitetna intimna njega u 8 koraka:

1. Za njegu intimne zone nemojte koristiti istu kozmetiku koju koristite za tuširanje cijelog tijela, jer su klasični gelovi za tuširanje previše grubi za higijenu intimnog područja. Sluzokoža je vrlo osjetljiva, zbog čega svaku promjenu u izbalansiranoj pH vrijednosti poprati iritacijama i burnim reakcijama. Najbolje je da vam ginekolog preporuči preparat za njegu intimnog područja.

2. Izbjegavajte korištenje antiseptičkih proizvoda za njegu intimnog područja i koristite proizvode za intimnu higijenu koji ne sadrže sapun.

3. Svakodnevno mijenjajte donje rublje jer je to vrlo važno. Najbolje je koristiti pamučno donje rublje i izbjegavati svileno ili sintetičko jer sluzokoža intimnog područja najbolje reagira na mekane i prirodne materijale.

4. Za vrijeme menstruacije higijenski uložak ili tampon mijenjajte redovito. Ne postoji pravilo koliko često je potrebno mijenjati uložak ili tampon jer se količina odljeva razlikuje od osobe do osobe, ali je vrlo važno da slušate svoje tijelo i da higijenske proizvode promijenite u skladu sa svojim potrebama. Uvijek vodite računa da sa sobom imate rezervni uložak ili tampon kako bi ga mogli promijeniti na vrijeme.

5. Intimno područje bi trebalo prati najviše dva puta na dan i to je najbolje raditi ujutro i navečer. Sve više od toga nije poželjno jer češće pranje može dovesti do sušenja sluzokože, a samim time i pojavu crvenila i iritacije.

6. Nakon pranja intimno područje je važno dobro isprati jer ostaci preparata mogu dovesti do crvenila, upale i iritacije. Nakon pranja kožu intimnog područja nježno obrišite mekanim ručnikom.

7. Intimno područje je najbolje prati rukama, nikako spužvicama jer su spužvice plodno tlo za mikrobe.

8. Izbjegavajte nošenje tijesne odjeće, posebice na donjem dijelu tijela.

Njega intimnog područja je zapravo vrlo jednostavna, samo je važno primjenjivati ju redovito i na pravilan način kako ne bi imali nikakvih problema.

Foto: PublicDomainPictures/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

1. rujna 2015.
25. siječnja 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross