0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
10. svibnja 2017.

Učinkovitije pranje rublja

Piše Ana Zibar
Pranje rublja je svakodnevni posao a da bi ga učinkovitije i pravilnije prali u nastavku vam donosim nekoliko savjeta. Važno je da pazite na neke korake pranja, posebno kod određenih materijala. [fvplayer src="http://vimeo.com/108770609" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/10/pranje-rublja3.jpg"] Vunenu odjeću ne smijete prati u perilici već ih trebate prati na ruke kako bi ih očuvali, ali i kako bi […]

Pranje rublja je svakodnevni posao a da bi ga učinkovitije i pravilnije prali u nastavku vam donosim nekoliko savjeta. Važno je da pazite na neke korake pranja, posebno kod određenih materijala.

[fvplayer src="http://vimeo.com/108770609" splash="http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/10/pranje-rublja3.jpg"]

Vunenu odjeću ne smijete prati u perilici već ih trebate prati na ruke kako bi ih očuvali, ali i kako bi perilicu sačuvali od neželjenih dlačica koje ispušta vuna.

Vunenu odjeću namočite u mlaku vodu pomiješanu sa deterdžentom za pranje rublja. Odjevni predmet potapajte dio po dio u vodu i nikako ju ne trljajte. Zatim ju isperite u hladnoj vodi sve dok u potpunosti ne isperete deterdžent.

Vuneni odjevni predmet iscijedite koliko možete i ne žmičite ga nego ga stavite na frotirni ručnik, pa ga poklopite sa drugim ručnikom od frotira i iscjedite višak vode. Nakon cijeđenja odjevni predmet ravno položite i ne sušite ga na suncu.

Dječje rublje perite na način da ga prvo preko noći natopite u hladnoj vodi pomiješanoj sa deterdžentom. Ujutro rublje istrljajte na mjestima na kojima se nalaze mrlje pa stavite na pranje u perilicu.

Pidžame i posteljinu perite u perilici same, ne miješajući ih sa ostalim rubljem. Perite ih na 60 stupnjeva kako bi se najučinkovitije oprali.

Ako perete na ruke, rublje perite u mlakoj vodi pomiješanoj sa deterdžentom. Uronite rublje u vodu, ostavite da malo odstoji, istrljajte, pa ostavite da u toj vodi odstoji preko noći i ujutro isperite hladnom vodom. Za mekše rublje prije zadnjeg ispiranja dodajte malo omekšivača, pa temeljito isperite.

Rublje koje se treba iskuhavati je potrebno centrifugirati. Pamučno rublje treba prati bez centrifuge kako bi se lakše peglalo i duže zadržalo boju.

Kožnu odjeću perite brišući vlažnom krpom sa malo sapunice, posušite i prebrišite sredstvom za očuvanje kože. Ukoliko koža pokisne odmah ju prebrišite kako ne bi ostali trgovi mrlja.

Svilene košulje, čarape i gaće perite u perilici na 30 stupnjeva ili ih perite ručno ne miješajući ih sa ostalim rubljem.

Foto: RyanMcGuire/Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross