0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. siječnja 2015.

Feng Shui uređenje kupaonice

Piše Ana Zibar
Kupaona je prostorija koja predstavlja veliki izazov kad je u pitanju njeno uređenje. On predstavlja sklad između pozitivne energije koju čini voda, koja svojim dolaskom donosi dobru energiju, a svojim odlaskom odnosi lošu i potrošenu energiju. Prema pravilima Feng Shui-a prirodno svijetlo je među najbitnijim stavkama, kod uređivanja kupaone. Stoga bi bilo dobro da u […]

Kupaona je prostorija koja predstavlja veliki izazov kad je u pitanju njeno uređenje. On predstavlja sklad između pozitivne energije koju čini voda, koja svojim dolaskom donosi dobru energiju, a svojim odlaskom odnosi lošu i potrošenu energiju.

kupaona feng

Prema pravilima Feng Shui-a prirodno svijetlo je među najbitnijim stavkama, kod uređivanja kupaone. Stoga bi bilo dobro da u kupaonici imate barem jedan prozor, kroz koji će vam ići prirodno svijetlo, a na koji ćete staviti zavjesu, kako bi zadržali svoju intimnost. Prirodno svijetlo u prostoriju unosi osjećaj topline i ravnoteže.

Prilikom uređivanja kupaonice, bitno je da pronađete ravnotežu energije. Povećajte pozitivno, a umanjite negativno! Nije teško postići takvu ravnotežu, a ono što trebate napraviti je da vrata od kupaone uvijek zatvarate, čak i kada u njoj nema nikoga, te da daska od wc-a uvijek bude poklopljena. Jednako tako odvode u tuš kabini, kadi i umivaoniku uvijek držite začepljenima, naravno osim kada ih koristite.

Osim što daju ljepši izgled bilo kojoj prostoriji, biljke su i jako dobre u čišćenju energije. Najbolja vrsta biljke za kupaonicu, je bambus, jer on predstavlja sreću. Bambus postavite ispred ogledala, kako bi vam se sreća udvostručila.

U kupaonici uvijek trebate provjeravati da li vam je odvod u dobrom stanju, kako bi ispravan protok vode mogao zamijeniti lošu energiju sa dobrom. Isto tako za poticanje dobre energije u domu, dom bi trebali čistiti prirodnim proizvodima za čišćenje.

U kupaonici je važno da imate ogledalo, jer ogledala pojačavaju dobru energiju. Bilo bi dobro da u kupaonicu stavite što više ogledala, koja će reflektirati prirodno svijetlo i pozitivnu energiju.

Kako bi zadržali protok dobre energije, održavajte svoju kupaonicu čistom, a sa umivaonika i kade maknite višak stvari, jer čista kupaonica pojačava dobru energiju, te čisti fizički i duhovno. U kaponici svakodnevno peremo sa sebe staru energiju i punimo se novom.

Foto: pepo/freeimages

One comment on “Feng Shui uređenje kupaonice”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

14. svibnja 2014.
9. travnja 2020.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross