0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. studenoga 2014.

Hranjenje psa

Piše Ana Zibar
U novom videu možete pogledati što sve trebate znati o hrani i piću za vašeg ljubimca :* [fvplayer src="http://vimeo.com/108904422" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/voda-za-psa.jpg"] Da bi vaš pas bio sretan i zdrav, trebate redovito voditi brigu o njegovoj prehrani, igranju i šetnji. Ako zadovoljite sve ove uvjete, što nije teško :), imati ćete zdravog i sretnog ljubimca. Psi moraju […]

U novom videu možete pogledati što sve trebate znati o hrani i piću za vašeg ljubimca :*

[fvplayer src="http://vimeo.com/108904422" splash="http://www.savjetnica.com/wp-content/uploads/2014/10/voda-za-psa.jpg"]

Da bi vaš pas bio sretan i zdrav, trebate redovito voditi brigu o njegovoj prehrani, igranju i šetnji. Ako zadovoljite sve ove uvjete, što nije teško :), imati ćete zdravog i sretnog ljubimca.

Psi moraju imati omugućeni stalni pristup vodi. Vodu mijenjajte dva puta dnevno, a u ljetnim mjesecima i češće. Hladna voda rashladiti će vašeg ljubimca, a u ljetnim mjesecima im je prijeko potrebna kako bi izdržali vrućine. Nemojte dati svome ljubimcu da pije iz bilo čega drugog osim iz svoje zdjelice! Lokve iz kojih psi često znaju piti vodu, pa čak i wc-i, su prepuni bakterija koje mu mogu naškoditi.

Hranu možete kupiti gotovu, ali možete ju i sami pripremati. Ukoliko ste se odlučili za gotovu hranu, važno je da prilikom kupnje hrane pogledate njen sastav. Prije hranjenja pogledajte tablicu na hrani, na kojoj piše koju količinu hrane dnevno treba vaš pas. Količina se određuje prema kilaži psa.

Kod kupnje hrane za psa, morate paziti da pas nije alergičan na tu hranu. Nikada ne kupujte najjeftiniju hranu, jer takva hrana nije dobra za zdravlje vašeg psa. Ako nemate novaca za kupnju kvalitetne gotove hrane, napravite sami obrok svome psu.

Ukoliko sami pripremate hranu za vašeg psa, morate imati u vidu da pas ne smije jesti slanu hranu, luk, češnjak, zaprške, pečenu hranu. Pas treba jesti raznovrsnu hranu, uglavnom kuhanu hranu. Idealna hrana za vašeg ljubimca treba izgledati tako da se sastoji od puno povrća, mesa, riže. Nikada svome psu nemojte davati kosti, jer im kosti grebu crijeva i oštećuju probavu!

Odrasli psi trebaju obrok dva puta dnevno. Nikada psu ne ostavljajte punu zdjelicu kroz dan i da sam bira kada da jede. Za odraslog psa rasporedite količinu koja mu je potrebna tokom dana, na jutarnji i večernji obrok. Regulacijom obroka, vaš pas će biti sretniji i regulirati će mu se potreba za obavljanjem nuždo.

Posudu za hranu i vodu odaberite po svom izboru, no ukoliko imate velikog psa, olakšajte mu konzumaciju hrane i vode, na način da kupite posude koje su povišene od poda. Psima sa dugim ušima možete pomoći kupujući zdjelice koje su napravljene specijalno za njih, kako ne bi umakali uši u vodu. Koju god zdjelicu odabrali, najvežnije je da ju uvijek održavate čistom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

16. siječnja 2017.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross