0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
16. siječnja 2017.

Vježbe za porod

Piše Ana Zibar
Osim vježbi koje vam mogu pomoći i olakšati razne simptome u trudnoći, postoje i vježbe koje vam mogu olakšati onaj najteži dio, a to je porod. Kako bi se na vrijeme pripremile za taj veliki dan, u nastavku vam donosim nekoliko vježbica koje će vam pomoći 😉 1. Deset puta na dan čučnite i ostanite […]

Osim vježbi koje vam mogu pomoći i olakšati razne simptome u trudnoći, postoje i vježbe koje vam mogu olakšati onaj najteži dio, a to je porod. Kako bi se na vrijeme pripremile za taj veliki dan, u nastavku vam donosim nekoliko vježbica koje će vam pomoći 😉

1. Deset puta na dan čučnite i ostanite čučati po jednu minutu. Svaki dan postepeno produljite vrijeme čučanja, posebice dok nešto radite u tom položaju.

2. Sjednite na pod na turski način, pa ostanite u tom položaju deset minuta. Ovu vježbu ponavljajte tri puta na dan, a najbolje je da dok ste u tom položaju, čitate ili gledate televiziju kako bi si skratili vrijeme. Svakim danom povećavajte duljinu sjedenja.

3. Sjednite na pod na turski način, ali leđa naslonite na zid, te stopala postavite tako da vam tabani budu spojeni. Razdvojite koljena koliko možete, a bilo bi odlično kada bi rukama razdvajali koljena, i to jedno po jedno prema dolje. Niti slučajno nemojte forsirati, posebice ako imate problema sa koljenima.

4. Kada ste pri kraju prethodne vježbe, lagano kružite ramenima. Ramena jednostavno podignite prema gore, pa kružite naprijed i nazad. Ruke moraju biti opuštene za vrijeme izvođenja vježbe.

5. Kako bi olakšali bolove u donjem dijelu leđa postavite se na sve četiri, znači na ruke i koljena, pa polako spuštajte svoju težinu na laktove i podlaktice. Kako se ne bi nažuljali, ispod laktova i podlaktica stavite jastuke. Spustite glavu na podlaktice, a kukove držite gore, iznad koljena. Kukove trebaju pridržavati mišići trbuha. Ovako ostanite pet minuta.

6. Smanjite pritisak na donji dio leđa tako da legnete ili se postavite na sve četiri. Legnite tako da vam leđa budu u potpunosti ravna i opuštena, noge lagano savinute, a stopala na podu i ruke pored tijela. Stisnite trbušne mišiće tako da se koncentrirate na donji dio trbuha. Donji dio leđa spustite u potpunosti i uprite ga u pod. Upotrijebite trbušne mišiće, kukove i stražnjicu kako bi zdjelicu podigli prema gore, te napunite mišiće natkoljenica.

Kako dižete tijelo lagano udahnite, pa se zadržite u tom položaju 2-3 sekunde, nakon čega se opustite polako izdišući.

Kako bi vježbe imale učinka, potrebno je vježbati 3 puta tjedno, sa deset ponavljanja tri puta na dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

27. listopada 2014.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross