0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. siječnja 2018.

Jačanje donjeg dijela trbuha

Piše Ana Zibar
Ako želite razviti trbušnjake ili skinuti salo s donjeg dijela trbuha potrebno je jačati trbušne mišiće zbog čega treba razgibavati mišiće u donjem dijelu trbuha i sve mišiće abdomena. Osim za bolji izgled učinite to i za optimalno zdravlje. Jačanje mišića abdomena pomaže osobama koje žele definirati izgled trbuha i smanjuje bolove u kralježnici. Samo […]

Ako želite razviti trbušnjake ili skinuti salo s donjeg dijela trbuha potrebno je jačati trbušne mišiće zbog čega treba razgibavati mišiće u donjem dijelu trbuha i sve mišiće abdomena. Osim za bolji izgled učinite to i za optimalno zdravlje.

ravan-trbuh

Jačanje mišića abdomena pomaže osobama koje žele definirati izgled trbuha i smanjuje bolove u kralježnici. Samo 6 vježbi za donji dio trbuha je dovoljno kako bi žena imala ravan trbuh. Vježbe za donji dio trbušnih mišića su odlične za sve koji priželjkuju zategnutiji ili ravniji trbuh, a mogu se raditi bilo gdje bez ikakve opreme.

Za vidljive rezultate savjetuje se vježbati konzistentno kroz duži vremenski period, a dovoljno je 15 minuta na dan, 5 puta na tjedan kako bi uspjeli u ostvarivanju rezultata.

1.

Plank je vježba koja je korisna za jačanje mišića trbuha, a izvodi se tako da se zauzme četvronožni položaj i polako se spušta u poziciju u kojoj se nožni prsti i laktovi pritisnu o pod. Kralježnica treba biti ravna, ostatak tijela u zraku i glava iznad ruku. U tom položaju je potrebno ostati jednu minutu.

2.

Ruke stavite iza glave i lezite na leđa. Savijte noge u koljenu i podignite ih pod kutom od 90 stupnjeva. Lijevu nogu ispružite u zraku, a desno koljeno prinesite lijevom laktu. Ponovite vježbu drugom nogom bez da spustite nogu na pod pa desnu nogu ispružite i lijevo koljeno prinesite desnom laktu. Vježbu ponovite sa svakom nogom 10 puta.

3.

Stanite u položaj za sklekove s nogama i rukama u širini ramena, a tijlo neka vam bude u ravnini od ramena do gležnjeva. Desno koljeno prinesite lijevom laktu i vratite nogu u početni položaj, a nakon toga desnom laktu prinesite lijevo koljeno. Ponovite vježbu svakom nogom 10 puta.

4.

Ispružite ruke i lezite na leđa, lagano podignite noge u zrak i stegnite mišiće trbuha. Podignite ih pod kutem od 90 stupnjeva i u tom položaju ostanite nekoliko sekundi bez da dodirujete pod nogama. Vježbu ponovite 10 puta.

5.

Lezite na leđa i ruke stavite iza glave ili ispod stražnjice, noge podignite i ispružite u zrak. Desnom nogom pređite preko lijeve noge i bez pauze lijevom nogom pređite preko desne. Ponovite svaku nogu 10 puta bez dodirivanja poda.

6.

Sjednite na pod i savijte koljena, a stopala neka dodiruju pod. Leđima se nagnite prema nazad pod kutom od 45 stupnjeva od poda. Koljena prinesite prsima tako da su ruke ispružene ispred vas i listovi neka vam budu paralelno s podom. Noge u tom položaju ispružite ispred seve i vratite ih natrag prema prsima. Vježbu ponite 10 puta.

Foto: Tumisu/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross