0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
5. prosinca 2017.

Komunikacija između partnera

Piše Ana Zibar
Tema kojoj je posvećeno najviše pažnje u psihologiji je komunikacija između partnera. Brojna istraživanja su pokazala kako postoji nekoliko osnovnih poremećaja komunikacije između spolova. Na sve te poremećaje je potrebno obratiti pažnju kako bi izbjegli svakodnevne konflikte koji mogu zagušiti vezu. 1. TRAŽENJE DLAKE U JAJETU Ne vodite se sitnicama jer će se iz tih […]

Tema kojoj je posvećeno najviše pažnje u psihologiji je komunikacija između partnera. Brojna istraživanja su pokazala kako postoji nekoliko osnovnih poremećaja komunikacije između spolova. Na sve te poremećaje je potrebno obratiti pažnju kako bi izbjegli svakodnevne konflikte koji mogu zagušiti vezu.

ljubavne-veze

1. TRAŽENJE DLAKE U JAJETU

Ne vodite se sitnicama jer će se iz tih sitnica stvoriti veći problemi! Nije dobro tražiti dlaku u jajetu već raditi na dobroj komunikaciji i rješavanju osnovnih problema. Sitničarenje vas može dovesti samo do većih i češćih svađa.

2. ZBUNJIVANJE

Do zbunjivanje dolazi kada partneri za vrijeme komunikacije govore jedno, a u kratkom roku tvrde nešto drugo. Pazite što govorite i držite se onoga što ste rekli!

3. NEODREĐENOST I NEJASNOĆA

Jasno izrazite svoje želje i stavove i iza toga stojite! Kada ste neodređeni nitko vas ne shvaća ozbiljno pa tako ni vaš partner od kojeg to ne možete niti očekivati sve dok jasno ne izjasnite svoj stav.

4. NEPREPOZNAVANJE POZITIVNOG

Ako ste stalno usmjereni na negativno znači i da stalno kritizirate što nikako nije dobro! Iz toga proizlazi da se partner svaki puta osjeća napadnuto zbog čega uzvraća napadom ili se povlači. Ni jedno ni drugo nije dobro i jedno i drugo dovodi do konflikta.

5. OKRIVLJAVANJE

Ne okrivljavajte svog partnera za sve, jer su za sve potrebne i odgovorne dvije strane, a ne samo jedna.

6. NEPRIHVAĆANJE MIŠLJENJA

Ako razmišljate različito od partnera ne inzistirajte da razmišlja isto kao i vi. Svi imaju pravo na svoje mišljenje i ako ste u vezi to ne znači da morate isto razmišljati.

7. VRIJEĐANJE PARTNERA

Ne vrijeđajte svog partnera NIKADA! Bez obzira da li ste ljuti na njega, vrijeđati se ne smije. Jer i kada se pomirite i kada tenzije splasnu on će se sjetiti riječi koje ste mu izgovorili, a koje bole i nikome nisu ugodne.

8. NEGIRANJE EMOCIJA

Ako se osjećate loše ne lažite partneru da ste dobro, jer on vidi da niste i time ga samo zbunjujete, a i nakon nekog vremena će vam prestati vjerovati.

9. IZBJEGAVANJE RAZGOVORA

Nikada nemojte izbjegavati razgovor koliko god vam se ne dalo pričati jer jedino razgovorom možete riješiti neke stvari dok su još samo mali problemi. Ako izbjegavate razgovor, problemi će se širiti i neće dobro završiti.

Foto: Angela_Yuriko_Smith/PixaBay 

One comment on “Komunikacija između partnera”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

9. prosinca 2017.
17. travnja 2014.
28. svibnja 2017.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross