0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
9. prosinca 2017.

Jutarnja tjelovježba

Piše Ana Zibar
Kada se ujutro probudite vjerojatno zadnja stvar koja vam je na pameti je fizička aktivnost i vježbanje, ali jutarnja rekreacija je blagotvorna za mentalno i fizičko zdravlje te je od velike važnosti. Jutarnja rekreacija pruža snagu i energiju za dan koji je pred vama, a njome i potičete metabolizam. Ako se odlučite na jutarnju tjelovježbu […]

Kada se ujutro probudite vjerojatno zadnja stvar koja vam je na pameti je fizička aktivnost i vježbanje, ali jutarnja rekreacija je blagotvorna za mentalno i fizičko zdravlje te je od velike važnosti.

jutarnja-tjelovjezba

Jutarnja rekreacija pruža snagu i energiju za dan koji je pred vama, a njome i potičete metabolizam. Ako se odlučite na jutarnju tjelovježbu važno je da večer prije odete na vrijeme na spavanje kako bi ujutro imali dovoljno energije.

Ako kasno večerate morate imati lagani obrok jer će vam u suprotnom vježbanje ujutro biti iscrpljujuće. Isto tako vrlo je važno spavati barem osam sati kako bi imali dovoljno energije za jutarnju rekreaciju.

Prije vježbanja potrebno se zagrijati, a za zagrijavanje najbolje je istezanje. Tek kada se dobro istegnete i malo zagrijete mišiće možete preći na konkretne vježbe.

Kao što sam već napomenula vježbanje nikada nije dobro započeti bez zagrijavanja, a za zagrijavanje je nabolje istezanje. Mišiće je potrebno istegnuti sa svih strana, naprijed i nazad. Nikako nemojte raditi nagle pokrete već lagano kružite.

Ako pak nemate vremena za jutarnji trening svakako se barem istegnite jer će vam i to dobro doći!

Možete i brzo hodati koliko god vam to ne izgleda kao vježbanje jer i hodanje djeluje. Hodati ne morate svako jutro, ali što češće jutarnje hodanje će vam biti od velike koristi za organizam.

Možete i sa utezima! Većina vježbača se fokusira na kardio vježbe i trčanje pa zaborave na vježbe snage. Tijelo će biti u odličnoj formi i ako ujutro vježbate samo s utezima.

Trbušnjaci su jedna od najboljih vježbi, a za početak ne bi smjeli pretjerivati već ih napraviti oko 15 pa s vremenom povećavati količinu.

Sklekovi idu u paru s trbušnjacima, a bez obzira koju verziju sklekova izvodili važno je da pazite da ih izvodite polako i da pazite na liniju leđa. Svakako ako nemate kondiciju ne bi smjeli pretjerivati na početku.

Čučnjevi su najbolja vježba za stražnjicu! Ako ih izvodite svakodnevno vrlo brzo ćete imati bedra i stražnjicu koju želite. Prilikom izvođenja čučnjeva samo pripazite da ne izgubite ravnotežu.

Skačite! Pod ovim mislim na skakanje s istovremenim širenjem ruku. Ova vježba zahtjeva skakanje u stav s raširenim rukama i nogama i vraćanje u početku poziciju skupljenih nogu i ruku uz tijelo. Ako ovu vježbu izvodite svako jutro samo pet minuta vidjet ćete koliko ćete se napuniti energijom. Ovo je lagana vježba koja odmara i koju možete izvoditi za kraj jutarnje tjelovježbe.

Foto: stevepb/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross