0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. svibnja 2016.

Mama

Piše Ana Zibar
Mama 🙂 jedna je mama... Svojim mamama trebamo biti zahvalni na mnogim stvarima! Ovaj tekst posebno posvećujem svojoj mami, a zajedno sa njom i svim ostalim prekrasnim majkama. Uz svakodnevni ritam koji je brz, svatko od nas zaboravlja dati svojoj mami malo više pažnje.. Mama radi sve za nas i stavlja nas ispred sebe same, […]

Mama 🙂 jedna je mama... Svojim mamama trebamo biti zahvalni na mnogim stvarima! Ovaj tekst posebno posvećujem svojoj mami, a zajedno sa njom i svim ostalim prekrasnim majkama.

mama

Uz svakodnevni ritam koji je brz, svatko od nas zaboravlja dati svojoj mami malo više pažnje.. Mama radi sve za nas i stavlja nas ispred sebe same, a u životu je mnogo toga žrtvovala kako bi mi imali sve što nam je potrebno.

Majkama bi trebalo zahvaljivati svaki dan, ali to jednostavno nije moguće, zato je poželjno barem im izražavati zahvalnost i ljubav što je češće moguće.

Osoba u kakvu ste izrasli i vaše životne vrijednosti, su zapravo ogledalo odgoja vaše majke. Vi ste najbolji odraz svojih roditelja, kao što će i vaše dijete biti vaš odraz. Svaka vaša vrlina usađena je od strane vaših roditelja, zbog čega su oni uvelike zaslužni na tome u kakvu ste osobu odrasli. Zahvalite svojim roditeljima na svoj pozitivi koju su vam usadili i na svemu što su vas naučili.

Nitko vas ne može razumjeti bolje od majke, te vam nitko ne može pružiti bolju pomoć i podršku! Mama želi samo najbolje za svoje dijete i napraviti će sve kako bi njeno dijete bilo zadovoljno i sretno. Koliko god mi imali godina, uvijek ćemo našim majkama biti djeca, te će se one uvijek zaštitnički postavljati prema nama.

Samo mama može u potpunosti podržavati svaki san svog djeteta, te ga prihvaćati onakvo kakvo je. Bez obzira na majčinska očekivanja, njihova ljubav je neopisiva. Samo sa mamom uvijek možete znati na čemu ste i nikada se ne trebate brinuti što točno misli, jer ćete vi to uvijek znati. Majka ne laže i ne voli svoje dijete manje, zbog ničega na ovom svijetu.

Naravno da postoje neki periodi života, u kojima majka baš i nije najdraža osoba, ali to je normalno. Naravno taj period je pubertet, a u tom periodu se stavovi majki i djece kose u potpunosti, kao i pogledi na život, no sve je to dio odrastanja. Kada pubertet prođe, tih situacija možete se prisjećati sa osmijehom na licu 🙂

I kakvi god bili prema svojoj majci u pubertetu, ona je bila uz vas i nije vam okrenula leđa, nego je samo čekala da se vratite u normalu. Nitko ne prašta bolje i nitko nema više razumijevanja od majke, a i ne znam tko bi vam oprostio i zaboravio sve ružne riječi koje ste joj sigurno barem jednom izgovorili...

Sada kada ste odrasli majka je i dalje tu, pa je baš sada pravi trenutak da se javite svojoj majci i da joj zahvalite za sve trenutke u vašem životu, i dobre i loše! Recite joj koliko je volite i koliko je cijenite.

Ono na čemu morate biti zahvalni svojoj majci je neizmjerna ljubav koju osjeća samo prema vama. Samo majka voli bezuvjetno i neograničeno, a takva ljubav se ne može uspoređivati sa ničim.

Kakav vas god problem mučio, vjerojatno ćete se prvo obratiti svojoj majci, a mnogi će se čak i pitati da li je to uopće normalno.. Naravno da je! Jer samo mama zna kako utješiti i kako slušati pozorno.

Mama zna što je najbolje za nas, jer nas mama poznajte najbolje od svih, pa čak nekada i bolje od nas samih. Mama je super žena jer nas prvo nosi 9 mjeseci, pa nas odgaja, hrani, čisti, zarađuje i ono najbitnije, uvijek je tu kad je trebamo.

Svaka majka je heroj i treba ju poštovati, na to nemojte nikada zaboraviti!

Ja svoju mamu volim najviše na svijetu i neizmjerno sam joj zahvalna! Moja ljubav prema njoj je neopisiva, i baš svakom na ovom svijetu bi htjela da ima takvu mamu kakvu ja imam. Život bez nje za mene je nezamisliv, a moja jedina želja je biti ista takva mama. Volim te mama 🙂

Foto: ngocdai86/Pixabay

2 comments on “Mama”

  1. Majcinstvo je najbitnija tema za mene jer sam upravo uplovila u te vode. Zanimljiv i poucan blog kojeg cu odsad cesto pratiti.

    1. Hvala 🙂 Sretno putovanje želim <3 Prati obavezno, jer na temu majčinstva ima puno tema, a ako imaš kakvih pitanja slobodno piši na moj mail :*

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross