0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
3. prosinca 2018.

Poruka starijih žena

Piše Ana Zibar
Jeste li se ikada pitale kako će vaš život izgledati za nekih 30 godina i više. Hoćete li biti sretne i zadovoljne kada pogledate unazad na svoj život ili ćete ipak žaliti za nečim? Ako mislite da ćete žaliti, što bi to bilo? Malo se preispitajte jer život leti, a pred vama je vrijeme da […]
Jeste li se ikada pitale kako će vaš život izgledati za nekih 30 godina i više. Hoćete li biti sretne i zadovoljne kada pogledate unazad na svoj život ili ćete ipak žaliti za nečim? Ako mislite da ćete žaliti, što bi to bilo? Malo se preispitajte jer život leti, a pred vama je vrijeme da ga iskoristite. Krenite upravo sad!
Naletjela sam na jedan tekst u kojem je pisalo kako je na jednom ispitivanju o načinu života čak 60% žena reklo kako osjeća kao da će se raspasti jer su pod velikim stresom.

Nažalost ti statistički podaci me nisu ni malo začudili jer sve više žena, koje ja srećem, nije zadovoljno sa svojim životima, a najviše je tako zbog pritiska okoline, pa čak i medija.

Jedan od najvećih problema je postavljanje beskrajno puno zadataka koje "moramo" napraviti jer ako ih ne napravimo, manje smo žene... To je takva glupost! Žene nemojte si to raditi, pogotovo majke koje znam da su tome najsklonije.

Mislim, sada ja tu solim pamet, ali i samu sebe uhvatim milion puta kako to radim i kako se grizem jer neću stići ovo ili ono, ili ću biti lošija majka ako sam napravila ovako, a ne onako kako pišu psiholozi da bi majke trebale napraviti, itd.

Žene drage shvatite da ne postoji savršena osoba na ovom svijetu, ne postoji! Vi ste savršene takve kakve jeste i ne pokušavajte biti superjunaci!

Jednostavno nije zdravo da 24 sata, 7 dana u tjednu pokušavate i trudite se dati više, učiniti više, biti više!

I baš kada sam naišla na taj članak sa tim groznim statistikama mladih žena i njihovog života, naišla sam i na kratki video u kojem starije žene, bake, govore za čim one žale sada kada su stare i što bi svakako promijenile da se mogu vratiti unazad. A ja vas sada molim da ih poslušate za svoje dobro!

Neke od rečenica su bile:

  • sve bih dala za samo 5 minuta na plesnom podiju kao kad su moje noge bile mlade i jake, a ja ih nisam koristila kako treba
  • više vremena bi posvećivala stvarima koje su stvarno važne
  • nikada više ne bi kreirala popis stvari koje trebam napraviti, već popis stvari koje ne trebam napraviti
  • sve bi dala da se mogu vratiti u vrijeme kada sam se žalila kako rano moram ustati, umjesto da sam za laku noć sretna ljubila svoju djecu

To su samo neke od rečenica, naravno ima ih još, a više pogledajte u videu 🙂

Žene drage otpustite svoje probleme, opustite se što više i ne zaboravite disati punim plućima kroz život! Povremeno se valja i povući kako bi prepoznale neke druge dragocjene trenutke u životu.

Budite u miru sa svijetom, budite ljubazniji prema drugima, budite ponosne na sebe, budite izgubljenje u trenutku, budite ljubaznije prema sebi i budite u stanju otpustiti jer je to najvažaniji korak za dalje i otvaranje vrata u bolji svijet.

Jednostavno više budite nego što radite.

2 comments on “Poruka starijih žena”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross