0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
30. siječnja 2017.

Pozitiva u vašem doma

Piše Ana Zibar
Svaka osoba sama kroji svoju sudbinu, kao što i sama određuje kakav će joj biti dan. Zato pokušajte izbaciti iz glave negativne misli, te svoje dane samo krojite pozitivom. Živjeti sretno i biti sretan u životu, može baš svatko, potrebno je samo malo 🙂 I za okorjele pesimiste ima spasa 🙂 Sve što trebate je […]

Svaka osoba sama kroji svoju sudbinu, kao što i sama određuje kakav će joj biti dan. Zato pokušajte izbaciti iz glave negativne misli, te svoje dane samo krojite pozitivom. Živjeti sretno i biti sretan u životu, može baš svatko, potrebno je samo malo 🙂

pastelcollection 2

I za okorjele pesimiste ima spasa 🙂 Sve što trebate je vježbati! Da, da, svatko može uvježbati kako život gledati kroz ružičaste naočale. Zašto bi pored pozitivnog vi gledali negativno? Svatko ima sto problema kroz dan, i morate kroz njih prolaziti na ovaj ili onaj način, pa radije onda prolazite na najljepši mogući, kako bi si olakšali svakodnevicu.

Ako jednostavno ne znate na koji način biti pozitivni, isprobajte par sljedećih vježbica, koje ćete uz stalno ponavljanje lako usvojiti 🙂

pastelcollection 3

1. Uvijek dijelite svoja životna iskustva, ma kakva ona bila. Sve pozitivno i negativno je dobro podijeliti sa nekom sebi bliskom osobom u koju imate povjerenja i koja vas razumije. Na taj način stvoriti ćete osjećaj bliskosti, što će vam donijeti olakšanje, a posebice nadu u teškim trenucima.

2. Pokušajte na život gledati iz širokog kuta. Nemojte sve suditi prema sebi i svojim gledanjima, ponekad poslušajte i druge i njihove strane, pa koliko god vam bilo teško, pogledajte na život njihovim očima. Gledati život tuđim očima će vam pružiti šansu da bolje razumijete druge, te da izbjegnete mnogo konflikata, kao i predrasuda koje ste imali kada ste na svijet gledali samo svojim očima.

pastelcollection 4

3. Smijte se, smijte se i smijte se 🙂 Smijte se što češće, od jutra do mraka, sa svim i svakim i u svakakvim situacijama. Smijeh je najbolje oružje!

4. Družite se puno sa ljudima koje volite, te igrajte zabavne igre koliko god imali godina. Zabavne igre dokazano popravljaju raspoloženje, pa zašto bi si onda vi to uskraćivali.

5. Budite zahvalni! Jedan od glavnih koraka u ostvarivanju sreće je zahvalnost! Da bi bili sretni i svjesni svega lijepoga oko sebe, vi morate biti zahvalni. Najbolje je da svaki dan na kraju dana, na papir zapišete na čemu ste sve zahvalni. Za početak pišite na papir, kako bi vam to ušlo u naviku, a nakon nekog vremena ćete sami prije spavanja samo o tome razmišljati. Na taj način ćete prizivati pozitivnu energiju u svoj život.

pastelcollection

6. Zaboravite prošlost! Prošlost se ne može ispraviti, a niti se može vratiti. Prošlost neka ostane iza vas, a sve situacije koje vas smetaju iz prošlosti jednostavno oprostite i ostavite iza sebe, kako bi mogli krenuti dalje, bez negativnih emocija.

7. Ukoliko vas muči zavist, možete ju iskoristiti i na pozitivan način 🙂 Neka vas zavist koju osjećate prema nekome, gura u ostvarivanju vaših ciljeva. Motivirajte se uz pomoć zavisti, pa ćete i nju okrenuti na pozitivno.

8. Živjeti sretno je jednako živjeti zdravo. Jedno bez drugoga jednostavno ne ide, zato se pokušajte što više zdravo hraniti, živite bez poroka i uključite vježbanje u svoj život.

9. Ne krivite sebe, druge i sve oko sebe! Kriviti sve oko sebe, te prebacivanje krivnje na druge je nešto najnegativnije što si možete raditi. Zbog takvog načina života i postupaka, vi jednostavno nemate kontrolu nad vlastitim životom. Zato takve misli izbacite i zabranite im ulazak u svoju glavu! Krivnja ne smije postojati!

10. Radite ono što volite, budite okruženi ljudima koje volite, te razmišljajte samo o onome što volite i pozitiva će svakim danom sve više biti dio vašeg života.

Autor: Ana Zibar., Foto: pastellcolection/Instagram 

One comment on “Pozitiva u vašem doma”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

17. kolovoza 2016.
1. studenoga 2011.
25. veljače 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross