0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
23. lipnja 2019.

Što su najveći umovi svih vremena govorili svojoj djeci

Piše Ana Zibar
Neka od svjetski poznatih imena, osobe koje su bile izrazito uspješne u svom životu, znale su tajnu, tajnu uspjeha, a o tome su učile i svoju djecu. Tko je što govorio svojoj djeci i što su smatrali bitnim donosim u nastavku. Marie Curie Poznata poljska kemičarka i fizičarka Marie Curie svojoj kćeri Evi govorila je […]

Neka od svjetski poznatih imena, osobe koje su bile izrazito uspješne u svom životu, znale su tajnu, tajnu uspjeha, a o tome su učile i svoju djecu. Tko je što govorio svojoj djeci i što su smatrali bitnim donosim u nastavku.

Marie Curie

Poznata poljska kemičarka i fizičarka Marie Curie svojoj kćeri Evi govorila je da je svatko od nas nadaren za nešto. Učila ju je da život nikome nije lagan i da se zapita što ona može napraviti po tom pitanju. Odgovor je zapravo jednostavan, svatko u životu treba biti ustrajan i imati samopouzdanja koje je najvažnije od svega. Osoba mora vjerovati da je nadarena za nešto i da se cilj koji je zacrtala, bez obzira na cijenu, mora postići.

Benjamin Franklin

Američki državnik, filozof, fizičar, ekonomist i književnik Benjamin Franklin svoju kčer je učio da bude nježna prema majci. Govorio joj je da što će biti ljubaznija i pažljivija prema majci, to će lakše steći njegovu naklonost. Na taj način je zapravo htio naučiti svoju kćer lijepom ponašanju.

Albert Einstein

Najveći fizičar svih vremena Albert Einstein svom sinu je govorio kako na klaviru uvijek treba svirati ono što ga čini sretnim. Rekao mu je neka uvijek svira kompozicije koje mu se sviđaju, pa čak i onda ako mu profesor to nije dao za zadaću. Smatrao je kako će na taj način najviše naučiti jer sve dok radi ono u čemu uživa, neće niti primijetiti kako vrijeme prolazi.

Neil deGrasse Tyson

Američki astrofizičar, pisac i popularizator znanosti svojoj kčeri koja je bolovala od disleksije je govorio što sportaši koji trče na Olimpijskim igrama rade kada dođu do zapreka - preskoče je! Htio je da zna pred kakvom god zaprekom u životu se našla, uvijek ju može preskočiti i ići dalje.

Bill Nye

Čovjek znanosti Bill Nye svojim studentima govorio je kako svatko na ovom svijetu zna nešto što oni ne znaju. Htio je da budu svijesni činjenice kako svi ljudi koje će u životu upoznati znaju nešto što oni ne znaju. Kuhari razumiju kako bakreno posuđe kontrolira proteine u jajima, automehaničari danas pišu kodove, a zidari posjeduju znanje o čvrstoći materijala. I to znanje treba poštivati, učiti od njih jer će upravo to na površinu izvući najbolje od vas.

Stephen Hawking

Britanski teorestski fizičar Stephen Hawking svojoj djeci govorio je neka streme ka zvijezdama. Učio ih je kako nikad ne smiju zaboraviti gledati prema zvijezdama, a ne u svoje noge i da nikad ne odustaju od posla koji rade jer im posao daje svrhu i smisao života te bi život bez njega bio prazan. Isto tako mu je bilo važno da znaju da ako u životu budu imali tu sreću pronaći ljubav, da ju nikada ne odbace.

Edward Osborne Wilson

Američki biolog Edward Osborne Wilson mladim znanstvenicima je govorio kako je potraga za znanjem zapisana u njihovim genima. Učio ih je da drže oči podignutima i da im se glava stalno mora okretati jer je potraga za znanjem u njihovim genima. Na to mjesto su ju posadili njihovi daleki preci koji su se širili svijetom i ona nikada neće nestati.

Naučite i vi nešto iz njihovih riječi i svakako ih prenesite svojoj djeci jer svaka njihova riječ itekako ima smisla, jer su oni otkrili tajnu.

Foto: ParentRap/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

28. ožujka 2015.
11. rujna 2014.
3. kolovoza 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross