0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
12. siječnja 2018.

Trudnoća i njeno slatko isčekivanje

Piše Ana Zibar
Žene su za vrijeme trudnoće pune planova i očekivanja, a najviše razmišljaju o svojoj bebi. Isto tako i strahuju da sve prođe u redu, kakv će biti porod, da li će beba biti zdrava, itd. Nakon prvih znakova trudnoće svaka trudnica odlazi kod ginekologa ili u ljekarnu jer samo na taj način mogu sigurno utvrditi […]

Žene su za vrijeme trudnoće pune planova i očekivanja, a najviše razmišljaju o svojoj bebi. Isto tako i strahuju da sve prođe u redu, kakv će biti porod, da li će beba biti zdrava, itd.

trudnica

Nakon prvih znakova trudnoće svaka trudnica odlazi kod ginekologa ili u ljekarnu jer samo na taj način mogu sigurno utvrditi da li su trudne. Kada dobiju potvrdan odgovor znači da njihova avantura počinje.

U današnje vrijeme žene nejčešće rađaju u 35-oj godini, zbog čega su se povećali i rizici u trudnoći. Što je trudnica starija, veći je i rizik, ali srećom razvoj medicine te rizike svake godine umanjuje.

Ako žena ima uredno zdravstveno stanje i fizičku kondiciju postoje velike šanse da će trudnoća do samoga kraja proći lako. Ako pak žena boluje od kroničnih bolesti poput alergije, urinarnih infekcija, poteškoća s kralježnicom ili astme savjetuje se da ta stanja pokuša regulirati prije nego ostane trudna.

Žena u trudnoći mora voditi brigu o svom cjelokupnom zdravlju, a za vrijeme cijele trudnoće je važna pravilna i zdrava prehrana koja će umanjiti povraćanje i mučninu, umor, anemiju, urinarne infekcije i grčeve u nogama.

Na dobivanje kilograma u trudnoći se može i ne može utjecati, a normalno je da svaka trudnica do kraja trudnoće dobije do 15 kilograma, a sve preko toga nije potrebno i na to se može utjecati.

Na kilograme se u trudnoći ne smije utjecati pomoću dijeta već samo kroz zdravu i pravilnu prehranu. Nikako se ne smijete prejedati i odlaziti na dijete.

Ako pak trudnica dobije puno kilograma ne mora brinuti jer se često događa da se tijelo u trudnoći puni velikom količinom vode, a najmanje 3 kile vode će otići samo od sebe van već nakon poroda. Ostatak se ipak treba skinuti dijetom i vježbanjem.

Na konzumiranje lijekova se u trudnoći posebno treba pripaziti jer oni mogu nanijeti više štete nego koristi. Prije svakog konzumiranja lijeka se treba posavjetovati s liječnikom i treba ih izbjegavati što je više moguće, posebno ako se radi o visokorizičnoj trudnoći.

U trudnoći se ne smije previše mozgati i brinuti već se treba opustiti i biti što odmorniji i veseliji jer je to sve što je u tom periodu potrebno bebi i trudnici.

Foto: canidiamesa/PixaBay

One comment on “Trudnoća i njeno slatko isčekivanje”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross