0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
17. listopada 2016.

Kako prirodno protiv podočnjaka

Piše Ana Zibar
Nitko ne voli imati podočnjake na svom licu, pa tako ni ja. Podočnjaci se mogu javiti kao posljedica bolesti, umora ili čisto genetski. Možete ih sakriti sa šminkom, ali da bi ih potpuno uklonili, trebate ih njegovati. Njegovati ih možete i na prirodan način, a u nastavku vam donosim, nekoliko namirnica koje će vam u […]

Nitko ne voli imati podočnjake na svom licu, pa tako ni ja. Podočnjaci se mogu javiti kao posljedica bolesti, umora ili čisto genetski. Možete ih sakriti sa šminkom, ali da bi ih potpuno uklonili, trebate ih njegovati. Njegovati ih možete i na prirodan način, a u nastavku vam donosim, nekoliko namirnica koje će vam u tome pomoći.

_dsc5412

Jedna od njih je i peršin koji vam osim za pripremu raznih jela može pomoći i u službi ljepote. Od peršina možete napraviti oblog protiv podočnjaka, koji ćete dobiti tako da peršin prelite vrućom vodom i ostavite da odstoji 15-ak minuta. Nakon toga tekućinu procijedite, ostavite da se u potpunosti ohladi, pa natopite vaticu u nju. Vaticu stavite na oči i držite 15-ak minuta.

Osim peršina, protiv podočnjaka je savršen i dobro poznati krastavac, koji je najpoznatiji prirodni lijek za podočnjake. Sve što trebate napraviti je krastavac narezati na kolutove, koje ćete staviti u hladnjak na pola sata, pa tako hladne kolutove stavite na oči i držite što dulje.

Zeleni čaj će potaknuti cirkulaciju u području oko očiju, a pripremite ga tako da dvije vrećice zelenog čaja stavite u kipuću vodu i ostavite na 5 minuta. Nakon toga ih izvadite i ostavite da odstoje. Hladne vrećice stavite na oči i ostavite da odstoje 15 minuta.

Kamilica je savršeni prirodni lijek za mnoge bolesti, ali i za podočnjake. Ohlađene vrećeice čaja od kamilice stavite na oči i ostavite da odstoje koliko god vam odgovara. Kamilicu možete koristiti koliko god puta i kada god želite.

I za kraj, jedan od najdjelotvornijih hladnih obloga protiv podočnjaka, možete dobiti uz pomoć kave. Vaticu natopite u kavu, pa stavite u najlonsku vrećicu i u zamrzivač. Kada se vatice u potpunosti ohlade, stavite ih na područje oko očiju i ostavite pola sata.

Foto: Foto Zibar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross