0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
7. studenoga 2018.

Biti majka dječaku

Piše Ana Zibar
Kažu da nije lako biti mama dječacima, ja to potvrđujem i slažem se da je svaki dan neka nova borba, ali dajem sve od sebe i jako mi je važno da napravim što manje pogrešaka u odgoju i njihovim temeljima za budućnost. Želim da odrastu u sretne i potpune osobe, a kako bi se to […]

Kažu da nije lako biti mama dječacima, ja to potvrđujem i slažem se da je svaki dan neka nova borba, ali dajem sve od sebe i jako mi je važno da napravim što manje pogrešaka u odgoju i njihovim temeljima za budućnost.

Želim da odrastu u sretne i potpune osobe, a kako bi se to dogodilo treba pripaziti na nekoliko stvari koje donosim u nastavku.

Odgovarajte na pitanja

Uvijek, uvijek, uvijek odgovarajte na pitanja i to na sva njihova pitanja! Nije važno koliko je vaše dijete staro, važno je da odgovarate na njegova pitanja. U širokom luku izbjegavajte odgovore tipa kad narasteš budeš vidio.

U slučaju da ne znate odgovor na njihova pitanja, onda im to i recite, a ako su neke pitanja za vas neugodna i zbog njih se crvenite, to samo znači da je to vaš problem i kompleks na kojem bi trebali poraditi sami sa sobom, ali nikako ne odgovoriti na pitanje djeteta.

Ne natječite se

Nemojte djeci govoriti kako ste im nešto rekli sto puta! Pa čak i da jeste, radije promijenite ploču i to zauvijek! Vi niste u poziciji da se natječete s djetetom i nemate pravo na to, a s tim odgovorom djetetu dajete do znanja da se natječete i da ste upravo pobjedili.

Iako sto puta budete u pravo, nasmijte se da to ne primijeti i pustite ga da sam uči na svojim pogreškama.

Podržavajte snove

Svaki san vašeg djeteta treba podržati! Ako želi biti policajac, odlično učite ga sve o policajcima i kupite mu knjige o njima, nakon toga želi biti vatrogasac, odlično sada to bodrite, itd.

Naravno da će ono što stvarno želi biti saznati oko dvadesete godine, ali do tada vi trebate biti ti koji će ga podupirati i bodriti na putu do ostvarenja njegovih snova.

Bez prodika

Ne čitajte im bukvice i ne držite nikakve prodike jer to nema utjecaja, tj. ima negativan utjecaj u potpunosti i zato to svakako izbjegavajte.

Kada vas nešto muči i ne znate kako bi to riješili, jednostavno je, samo pitajte svog sina! Sinovi mogu riješiti sve probleme s takvom lakoćom da bi se iznenadili.

Rješavanje problema

Dopuštajući sinovima da riješe vaše probleme, ne samo da ćete dobiti rješenja koja ste dugo čekali, nego ćete i dječaka učiti kako biti muškarac koji je oslonac i koji donosi odluke. S druge strane vi mu u takvim trenucima pružate poštovanje i povjerenje što je vrlo važno.

Kada vaš dječak plače, to znači da se nešto loše dogodilo i to nešto veliko. Vama će se vjerojatno činiti kao nešto beznačajno, ali za njega je to nešto jako veliko.

Umirite dijete

U takvim trenucima potrudite se umiriti svoje dijete, koliko god ono imalo godina. Vi ste kao roditelj obvezni umiriti i nikada mu nemojte reći da dečki ne plaču jer je to nešto najgore što mu možete napraviti.

Nemojte se smijati dječaku jer kada se žensko smije muškom to za njega predstavlja traumu, a kada mu se smije njegova vlastitia mama to za njega predstavlja duboku traumu.

Bez smijanja

Koji god razlog bio, samo mu se nemojte smijati, barem ne da on vidi. Smijanje muškarci pamte cijeli život i nikada to ne opraštaju.

Pokažite mu da ste uvijek na njegovoj strani, što znači da kada profesori nemaju lijepe riječi za njega ili vam se ne sviđa kako se ponaša prema prijateljima, pred drugima vaš sin je uvijek u pravu.

Izgradite povjerenje

Na taj način izgradit ćete stupove povjerenja i nikada nećete imati problema sa odnosom i skrivenim tajnama. Tako će vaš sin znati da kod vas ne postoji glupo pitanje i uvijek će vam vjerovati i biti siguran u vas, a to je najvažnije svakoj mami.

Hvalite ga što više! I da nije idealno, vi recite da je i pohvalite svoje dijete. Kako će rasti i sam će vidjeti što treba popraviti jer će mu druge životne situacije u tome pomoći.

Moje mišljenje

I nakon svih ovih savjeta definitivno mogu reći kako odgajanje dječaka nije ni malo lako, ali ako se samo malo potrudimo možemo biti sigurni kako ćemo imati odrasle, sretne i ispunjene muškarce koji će biti dobro pripremljeni na život koji ih čeka, a to je ono najbitnije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross