0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
10. kolovoza 2017.

Čaj od maline za olakšavanje porođaja

Piše Ana Zibar
Nakon 36. tjedna trudnoće može se konzumirati čaj od lista crvene maline koji će olakšati porod i učiniti ga kraćim. Ako je uredna trudnoća njegova konzumacija se preporuča od 7. mjeseca trudnoće jer je dobar za održavanje trudnoće, a neki narodni liječnici ga preporučaju za konzumaciju od samog početka trudnoće jer pomaže kod jutarnjih mučnina. […]

Nakon 36. tjedna trudnoće može se konzumirati čaj od lista crvene maline koji će olakšati porod i učiniti ga kraćim. Ako je uredna trudnoća njegova konzumacija se preporuča od 7. mjeseca trudnoće jer je dobar za održavanje trudnoće, a neki narodni liječnici ga preporučaju za konzumaciju od samog početka trudnoće jer pomaže kod jutarnjih mučnina.

Preporuča se konzumirati jednu do dvije šalice čaja na dan, a pravilo glasi jedna šalica u prvom tromjesečju, dvije šalice u drugom tromjesečju i tri šalice u trećem tromjesečju trudnoće.

Ako želite bolji učinak možete ga konzumirati od samog početka trudnoće, ali većina liječnika ga preporuča tek od 7. mjeseca trudnoće. liječnici su vrlo oprezni po pitanju konzumacije ovog čaja kod trudnica koje su imale pobačaje.

Pozitivne strane lista crvene maline su skraćivanje poroda, pomoć vraćanja maternice u veličinu prije poroda, učvršćivanje mišića maternice, balansiranje hormona, bogatstvo antioksidansima i povećanje količine proizvedenog mlijeka.

Ovaj čaj djeluje na način da glavni sastojak crvene maline ima značajan učinak na učvršćivanje mišića maternice, ojačavajući mišićna vlakna i ligamente u zdjelici.

Učinak čaja je velik i u oporavku nakon poroda te povećanju produkcije mlijeka. Čaj je najbolje konzumirati od uzravno namakanih listova koji imaju veći učinak od čaja u vrećici.

Može se konzumirati i u obliku kapsula samo se prije treba konzultirati sa liječnikom koji će odrediti dnevnu količinu. Kapsule moraju biti bez dodataka i aditiva.

Foto: Pixabay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

9. prosinca 2014.
27. prosinca 2014.
31. ožujka 2018.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross