0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
20. rujna 2019.

Idealna voda za mačke

Piše Ana Zibar
Mačke su životinje koje su vrlo izbirljive kada je u pitanju voda, u što sam se i sama imala priliku uvjeriti od kad imam mačka Simbu. Nisam mogla vjerovati, ali ne odgovara mu svaka voda za piće, pod tim mislim na topliju, hladniju, odstajalu ili frišku vodu. Nema pravila koja će voda odgovarati pojedinoj mački […]

Mačke su životinje koje su vrlo izbirljive kada je u pitanju voda, u što sam se i sama imala priliku uvjeriti od kad imam mačka Simbu. Nisam mogla vjerovati, ali ne odgovara mu svaka voda za piće, pod tim mislim na topliju, hladniju, odstajalu ili frišku vodu.

Nema pravila koja će voda odgovarati pojedinoj mački jer je svaka individua za sebe, ali treba isprobati sve varijante kako bi došli do zaključka kakva voda odgovara vašoj mački ili mačku.

Konzumacija vode

Mačke za razliku od psa lakše podnose glad nego žeđ, a konzumacija vode im je izuzetno važna jer se njihova prehrana bazira na suhoj hrani. Suha ili dehidrirana hrana sadrži sve sastojke koji su potrebni mačjem organizmu, ali obzirom da je dehidrirana, ona dehidrira i cijeli organizam zbog čega može potencirati stvaranje mokraćnih kamenaca.

I zato je vrlo važno da dobro upoznate svoju mačku i njene potrebe te da pratite je li dobiva dovoljno tekućine.

Kupanje mačaka

Većina mačaka vodu samo pije, a one rijetke vodu koriste i za plivanje ili kupanje, moj mačak je jedan od tih 🙂 Ako primijetite da vaša mačka voli ući u kupaonu i piti vodu iz kade nakon što se okupate, kao što je slučaj i kod mene, znajte da niste jedini.

Postoje mačke koje preferiraju vodu u kojoj ste se kupali i finija joj je od one u zdjelici, zašto je to tako pojma nemam, ali naišla sam na neke korake koji vam mogu pomoći u otkrivanju misterije.

Kako znati kakva voda odgovara vašoj mački:

  • Vodu u zdjelicama mijenjajte svaki dan, a čak se savjetuje i mijenjanje vode nekoliko puta u danu i pri tome odmah i oprati zdjelice.
  • Ako i pored toga vaša mačka ne želi konzumirati vodu iz zdjelica, provjerite je li problem u samim zdjelicama. Metalne i plastične zdjelice vodi daju specifičan okus koji se ne sviđa svim mačkama, a ako ustanovite da je upravo u tome problem, pokušajte s staklenim ili keramičkim zdjelicama.
  • Možda čak vaša mačka voli okus vode s dodatkom sapuna za kupanje :), ali to nije baš najpametnija opcija, pa joj pokušajte njenu vodu učiniti ukusnijom tako da joj dodate kap nečega što voli, primjerice safta od tune ili pileće juhe.
  • Eksperimentirajte s temperaturom vode, jer dok neke mačke vole vodu sobne temperature, druge vole hladnu, a treće toplu.

Ako kod vaše mačke ne upali ništa od gore navedenog savjetuje se da joj date da pije vodu iz slavine, znači da pije dok voda teče. Kod nekih jednostavno samo to pali, malo je nepraktičnije jer ćete se radovito morati brinuti da joj otvarate vodu, ali možda će vam to biti jedino riješenje.

Važno!

Kako god nemojte zaboraviti da je voda vašoj mački vrlo važna i vodite računa o tome da uvijek ima dovoljno vode koja joj je uvijek dostupna.

Foto: rihaij/PixaBay

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

27. ožujka 2017.
5. veljače 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross