0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
14. siječnja 2018.

Kako izabrati igračke za djecu

Piše Ana Zibar
Roditelji uglavnom kupuju igračke za djecu na temelju onoga što se njihovom djetetu sviđa i na temelju izgleda igračaka. Ali igračke bi se zapravo trebale birati na način da se prvo razmotri hoće li odabrana igračka pomoći u psihološkom ravoju djeteta. Svaka se igračka radi na poseban način te ima određenu funkciju u razvoju djeteta […]

Roditelji uglavnom kupuju igračke za djecu na temelju onoga što se njihovom djetetu sviđa i na temelju izgleda igračaka. Ali igračke bi se zapravo trebale birati na način da se prvo razmotri hoće li odabrana igračka pomoći u psihološkom ravoju djeteta.

djecja-igra

Svaka se igračka radi na poseban način te ima određenu funkciju u razvoju djeteta bilo da je riječ o kreativnosti ili razvoju govora, itd. Zato bi roditelji trebali birati igračke prema potrebi djeteta i stupnju razvoja koje je djetetu potrebno.

Bebe su male pa su i njihova kretanja ograničena zbog čega se lako mogu povrijediti za vrijeme igre. Bitno je da roditelji malim bebama osiguraju igračke i mjesto za igranje njihovom uzrastu kako se ne bi mogle povrijediti. 

Bebama se preporučaju mekane i šarene igračke koje su im interesantne zbog širokog spektra boja te koje su dobre zbog sigurnosti kako se ne bi povrijedile.

Za njih su najbolje loptice koje su napravljene od tkanine i zvečke. Igračke za male bebe ne smiju imati dodatnih malih dijelova jer su oni za njih jako opasni.

Što je dijete manje potrebna mu je veća igračka, a djeci koja su mlađa od tri godine su potrebne velike igračke koje su napravljene u jednom komadu i koje se ne mogu rastaviti kako se dijete ne bi ugušilo dijelovima. 

Za djecu do tri godine su idealne igračke poput lopti, kantica, kamiona, plišanih igračaka, velikih drvenih igračaka i lopatica.

Djeci koja se kreću savjetuje se kupovati igračke koje će im pomoći razviti svijest, a sigurne igračke su one koje su glatke i koje nemaju oštećenu površinu. Boje na igračkama se ne smiju guliti i ne smiju biti ispucane.

Kada se bebama ponude grickalice za zubiće u kojima se nalazi voda, morate pripaziti da voda nigdje ne curi. Igračke kojima se dijete igra ne smiju imati razne male otrove u koje dijete može gurnuti prst kako mu prst ne bi zaglavio.

Igračke trebaju biti stabilne te bi trebale imati ogradu ili zaštitni pojas, ako se radi o autićima ili konjićima. Materijal od kojeg su napravljene igračke treba biti nov, bezopasan po zdravlje djeteta, gladak, nezapaljiv, bez oštećenja i čist.

Djetetu se nikada ne smiju nuditi igračke koje su napravljene od materijala koji se može razbiti i mora se pripaziti da plišanim igračkama ne padaju dlake.

Osim igračaka djetetu je potrebno pružiti ono najbitnije, a to je igra sa roditeljem. Najbolja je igra u prirodi na zraku! Neka se dijete što više igra u parkovima kako bi mu se stvorio bolji imunitet. 

Foto: Skitterphoto/PixaBay

One comment on “Kako izabrati igračke za djecu”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

15. veljače 2017.
20. kolovoza 2015.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross