0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
29. ožujka 2015.

Najbolje ulaganje u dijete

Piše Ana Zibar
Za odgoj djeteta potrebno je puno vremena uložiti u svoje dijete i imati veliko strpljenje. Najbolji načini na koje možete investirati u svoje dijete su ignoriranje nereda, igranje, poticanje kreativnosti i zajedničko druženje. Uvijek pričajte lijepo o svom djetetu, te mu svaki dan jasno dajte do znanja koliko je dobro, vrijedno, pametno i lijepo. Vaše […]

Za odgoj djeteta potrebno je puno vremena uložiti u svoje dijete i imati veliko strpljenje. Najbolji načini na koje možete investirati u svoje dijete su ignoriranje nereda, igranje, poticanje kreativnosti i zajedničko druženje.

sretno dijete

Uvijek pričajte lijepo o svom djetetu, te mu svaki dan jasno dajte do znanja koliko je dobro, vrijedno, pametno i lijepo. Vaše dijete treba dobiti pohvalu svaki puta kada nešto dobro napravi, i tu pohvalu jasno treba čuti.

Kada se vratite umorni sa posla, ne gunđajte svome djetetu zbog nereda, ili tko zna čega drugog, nego ga radije pohvalite za nešto dobro što je napravio! Zapamtite da frustracije i umor sa posla trebate ostaviti ispred vrata doma!

Zajedničko vrijeme provedeno sa djetetom stvara veliko zadovoljstvo i sreću, jer je obitelj vrlo važna za svakog pojedinca. Zato se trudite oko svoje obitelji i poradite na odnosima između članova. Učite svoje dijete od malene, koliko je obitelj važna u životu.

Potaknite dijete na kreativnost, ali ne na način da ga tjerate da radi nešto što uopće ne želi, nego ga potaknite da samo nešto započne i da onda to dovrši. Ohrabrujte dijete u zamišljanju, maštanju i izmišljanju nečega čemu se posebno veseli, mada to ne postoji. Neka dijete bude kreativno, a vi se pripremite na nered.

Omogućite svom djetetu slobodno vrijeme u kojem će imati priliku otkrivati sve što ga zanima. Neka dijete sanja i uživa! Ne hodajte stalno za njim govoreći mu da nešto mora napraviti i da mora požuriti.

Igrajte se zajedno! To ne znači da trebate dijete zabavljati cijeli dan, ali barem jedan dio dana morate posvetiti svome djetetu, te na stranu staviti sve obveze i misli, kako bi mu se mogli u potpunosti posvetiti. Pokažite djetetu koliko se volite družiti sa njime i koliko ga volite.

Djeca kreiraju maštu stvaranjem nereda, na taj način ona otkrivaju svijet, pa je poželjno da pustite dijete da se dijete razvija u osobu koju želi, a vi kasnije kada dijete zaspi pospremite nered.

Vrlo važna za život svakog djeteta je i rutina! Rutina usrećuje svako dijete jer se uz nju dijete osjeća sigurno, zato što zna što može očekivati u kojem trenutku. Koliko god rutina bila dosadna, ona je svakom djetetu prijeko potrebna. Rutina je jednostavna, a pružiti će mir svakom djetetu.

I koliko god roditeljstvo bilo teško, zapravo je prekrasno. No uz sav taj trud i ljubav i nama roditeljima je ponekad potreban predah. Zato nađite vremena za sebe i radite ono što volite. Isto tako prihvatite svaku pomoć koja vam se pruži!

Nemojte čekati vrijeme kada će djeca odrasti kako bi vi pronašli vremena za sebe! Ako primjerice želite vježbati, krenite već dana i na taj način budite primjer svojoj djeci!

Foto: ZibarPhotography

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross