0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
24. listopada 2016.

Osnovno o psima

Piše Ana Zibar
Svim pesoljupcima koji još ne znaju, a trebali bi znati neke osnovne stvari vezane za njihovog najboljeg prijatelja, donosim u nastavku :* Ako želite da dlaka vašeg psa bude sjajnija, jednom tjedno mu u hranu umješajte sirovi žumanjak. Ako pak imate psa sa crnom dlakom, izbjegavajte mrku, jer previše mrkve može naškoditi crnoj dlaci, a […]

Svim pesoljupcima koji još ne znaju, a trebali bi znati neke osnovne stvari vezane za njihovog najboljeg prijatelja, donosim u nastavku :*

duboki san

Ako želite da dlaka vašeg psa bude sjajnija, jednom tjedno mu u hranu umješajte sirovi žumanjak. Ako pak imate psa sa crnom dlakom, izbjegavajte mrku, jer previše mrkve može naškoditi crnoj dlaci, a može dobiti i crveni sjaj.

Najčešći nametnici koji napadaju pse su buhe. Pojavu buha možete spriječiti ako psa istrljate lovorovim listom, ili ga premažete čajem od lovorovog lista 🙂 Miris lovora ne smeta psima, a buhe će ostaviti daleko od njega. Da bi se dodatno osigurali, možete staviti i nekoliko listova lovora na mjesto gdje spava vaš pas.

Psi kao ni mačke baš ne vole kupanje, ali oni nisu toliko čisti kao mačke. Nakon svake šetnje bi trebali psu počistiti noge i prebrisati dlaku. Kupati psa nije poželjno više od 2 do 3 puta na godinu, a kupati ga možete samo sa blagim šamponom, najbolje za pse ili za bebe. Izbjegavajte česta kupanja kako ne bi poremetili prirodni zaštitni sloj na dlaci.

pesek priroda

Zdrave zube kod psa možete osigurati i jabukom! Više puta tjedno mu dajte da jede jabuku. Jabuka je izvrsna za sprječavanje kamenca.

Pas smije jesti kosti, jer su kosti dobre za jačanje njegovih zubi i razgibavanje čeljusti, ali kosti koje definitivno ne smijete nikada davati psu su pileće kosti! Pileće kosti pas lako razmrvi i mogu mu zapeti u grlu. Najbolje da psu dajete kuhane goveđe kosti, a kuhati ih trebate samo 5 minuta. Kosti isto tako ne valja kuhati dulje od 5 minuta, jer takve kosti mogu izazvati začepljenje kod psa.

Hranite psa sa raznovrsnom hranom i nikada mu nemojte davati bjelanjak, jer je on za psa štetan. Psa treba hraniti 1-3 puta na dan, ovisi o njegovoj starosti. Uvijek psa hranite u isto vrijeme.

lepi pesek

 

Barem jednom na dan pas mora ići u šetnju i mora se rastrčati, pa ukoliko pas živi u dvorištu, mora ići u šetnju! Ako psa držite na lancu-NEMOJTE! A ako je na lancu kratko samo iz sigurnosnih razloga, osigurajte mu dovoljno dugačak lanac da se može kretati.

Samo kožna ogrlica diše, pa je poželjno da pas nosi samo kožnu ogrlicu. Pazite da ogrlice ne bude previše stegnuta i da bude dovoljno velika. Najbolje su one ogrlice koje idu ispod prsa psa, ali ih izbjegavajte dok je pas još u razvoju. Označite ogrlicu sa markicom psa i svojim brojem telefona ukoliko se pas izgubi, da vas se lakše pronađe. Kupujte čvrstu i udobnu vodilicu, koja će biti udobna kako psu, tako i vašoj ruci!

Foto: Sarej/freeimages

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross