0,00  (0,00 kn)

Tvoja košarica

Sigurna kupnja
8. rujna 2019.

Prirodne tehnike koje će vam otkloniti bolove

Piše Ana Zibar
Kad nas boli tražimo najefikasnije rješenje koje bi nam u najbržem mogućem roku moglo pružiti olakšanje. Zato u trenucima boli najčešće posežemo za tabletama i zanemarujemo koliko upotreba kemije dovodi do taloženja štetnih supstanci, zbog čega organizam ima težak posao da pročisti i izbaci sav štetan materijal. Na uputstvima o upotrebi svakog lijeka možete pronaći […]

Kad nas boli tražimo najefikasnije rješenje koje bi nam u najbržem mogućem roku moglo pružiti olakšanje. Zato u trenucima boli najčešće posežemo za tabletama i zanemarujemo koliko upotreba kemije dovodi do taloženja štetnih supstanci, zbog čega organizam ima težak posao da pročisti i izbaci sav štetan materijal.

Na uputstvima o upotrebi svakog lijeka možete pronaći i moguće nuspojave, a nikada ne možete znati koliko će te nuspojave zahvatiti i vas. Zato je najsigurnije i najpametnije okrenuti se prirodnim tehnikama, koje su jednako efikasne kada je riječ o uklanjanju bolova.

Ukočenost zglobova

Bol ponekad nastaje zbog ukočenosti zglobova ili napetosti mišića, a u tim trenucima masaža može donijeti olakšanje jer masažom opuštate ukočene zglobove, zgrčene mišiće i potičete cirkulaciju. Upravo zbog toga i sami liječnici preporučuju masažu kao dodatni tretman u liječenju brojnih bolesti.

Prirodno uklanjanje glavobolje

Masažom se borite protiv neugodnih fizičkih simptoma te je efikasna i u borbi protiv depresije i anksioznosti, a postoje dokazi i o efikasnosti ublažavanja simptoma migrene.

Tehnika hlađenja

Odlične rezultate daje i tehnika hlađenja ili zagrijavanja bolnog područja koja djeluje vrlo jednostavno, a kako bi postigli željeni rezultat obratite pažnju na slijed tretmana. Važno je da tretman započnete hlađenjem ledom, tako da kocku leda omotate u gazu ili krpu i nježno pritisnite na bolno područje. Hladnoća leda će umrtviti bol i ublažiti upalu, a led je potrebno držati oko pola sata i zatim ga ukloniti s kože i ostaviti da se temperatura kože normalizira. Nakon toga na bolno mjesto se stavlja topli oblog, kako bi toplina ublažila napetost i opustila zgrčene mišiće.

Prirodno rješenje za ravnotežu hormona

Akupunktura je tehnika koja se prakticira diljem svijeta, a sam proces se zasniva na aplikaciji tankih igala u određene dijelove tijela. Uspjeh akupunkture se objašnjava stimulacijom vezivnog tkiva, mišića i živaca. Ono što je važno je da se obratite certificiranom i iskusnom stručnjaku! Neželjene posljedice su iznimno rijetke, a podrazumijevaju blage podljeve ili iritaciju na mjestu uboda. Osobe koje imaju problema sa zgrušavanjem krvi i trudnice se ne bi trebale podvrgavati akupunkturi.

Kora vrbe

Davno prije upotrebe aspirina koristila je kora vrbe koju je potrebno žvakati ili napraviti ljekoviti čaj. Čaj od kore vrbe će sniziti temperaturu, ublažiti bol i upale. Kora vrbe se ne preporučuje osobama koje konzumiraju lijekove protiv koagulacije krvi te djeci.

Prirodno liječenje bolova u zubima

Korijen gaveza daje odlične efekte u liječenju bolova u leđima, a krema od gaveza pomaže i kod uganuća zglobova ili artritisa. Gavez smiruje upalu i ubrzava rast novih ćelija kože, a koristi se isključivo za vanjsku primjenu.

Prirodne metode

Ako ste pak skeptik prema prirodnim metodama za otklanjane bolova morate znati da su sve gore navedene prirodne tehnike, tehnike koje su ublažavale bolove našim precima i to potpuno uspješno i da ne zaboravim zdravo te bez opasnosti od nuspojava.

Foto: StockSnap/PixaBay

One comment on “Prirodne tehnike koje će vam otkloniti bolove”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ako ste propustili

22. prosinca 2017.
1. studenoga 2011.
Fiksni tečaj konverzije €/kn: 7,53450
Copyright © 2020 Zibar Studio
lockusercartmagnifiercross